SES
Juf Katrien, juf Xandrien, juf Mieke D. en juf EmmyFoto's
dag van de sportclubForum creatief 1-2-3
Forum creatief 4-5-6
Forum creatief CC
Leesje Rood: Uitdaging 4!!!
Media
Nieuws
namiddag noodopvang op 1 april
Het werd een heel toffe namiddag met de aanwezige kinderen! De grootsten droegen echt zorg voor de jongeren. We amuseerden ons! Fijn om als zoco ook weer eens gewoon 'juf' te zijn vandaag! Groetjes, Hannelore
Uitdaging 4!! Leesje Rood
Voor elke letter van het alfabet zochten meester Wouter en Leesje Rood een passende lichaamshouding. Daarmee vormden we met de kindjes in de opvang deze morgen een mysterieus woord. (Klik op de hier bovenstaande link: Leesje Rood: uitdaging 4!!! en vind daar de voorbeeld foto's) Jullie zien eerst het alfabet en net onder het alfabet zie je ons woord. Benieuwd of jullie dit kunnen ontcijferen? De uitdaging voor de komende dagen bestaat erin om jouw eigen naam vlot met onze yogaletters te vormen en zo echt tot rust te komen!! We wensen jou heel veel plezier toe met deze bewegingsoefening. Lieve groetjes, we missen jullie hoor!!
Meester Wouter en Leesje Rood.
Dikke knuffel
Dag allemaal! Wat fijn te merken op Bingel, te horen via mail, juf/meester en via ouders dat jullie zo hard jullie best doen thuis! Proficiat hoor hiervoor, ook aan jullie mama en papa want zij moeten nu wel een beetje de taak van juf of meester over nemen hé? We kijken er naar uit jullie snel terug op school te mogen begroeten. We missen jullie één voor één! Liefs, juf Hannelore, zoco.
leesniveau opkrikken Buddylezen L2-L6(L4)
Ondertussen raken onze buddylezertjes het al wat gewoon in onze gezellige containerklassen. Eerst oefenen we heel intens op het opkrikken van het leestempo. Dit doen we door racen. Lekker spannend! Je ziet dat de kindjes uit het tweede leerjaar er iedere week op vooruit gaan en dit doet heel veel deugd!
Daarna oefenen we op het technisch lezen via een boekje aangepast aan hun leestempo. Ook naar het begrijpen van de inhoud wordt gepeild door de grote buddy's uit het vierde en zesde leerjaar.
Kijk snel eens naar enkele foto's van onze geëngageerde leerlingen!
Fijn hen hierin te mogen begeleiden,
zoco Hannelore
leesniveau
De leesniveaus op de boekjes worden nu anders aangeduid dan vroeger. Dit komt omdat de manier om het leesniveau van uw kind te bepalen veranderd is. De nieuwe AVI-indeling heeft 12 niveaus. Ze krijgen allemaal een code mee die overeenkomt met een bepaald moment. Zie hieronder een duidelijk overzicht.
AVI-Start Dit niveau krijgt iedere beginnende lezer.
AVI-M3 Midden 1e leerjaar
AVI-E3 Einde 1e leerjaar
AVI-M4 Midden 2e leerjaar
AVI-E4 Einde 2e leerjaar
AVI-M5 Midden 3e leerjaar
AVI-E5 Einde 3e leerjaar
AVI-M6 Midden 4e leerjaar
AVI-E6 Einde 4e leerjaar
AVI-M7 Midden 5e leerjaar
AVI-E7 Einde 5e leerjaar
AVI-Plus Dit betekent dat jouw kind een leesniveau heeft dat hoger is dan het gemiddelde leesniveau van de leerlingen aan het einde van het 5de leerjaar.
Wie is de zorgcoördinator? Graag stel ik mezelf en mijn functie even kort voor!
Dag beste ouders en leerlingen!
Vorig schooljaar zwaaiden we juf Katherine uit als zorgcoördinator op onze school. Sinds september nam ik haar opdracht over. Daarvoor gaf ik vele jaren les in het zesde leerjaar. Hieronder volgt ook een korte uitleg over de job als zorgcoördinator (zoco).
Lieve groetjes en weet dat mijn deur altijd open staat!!
Juf Hannelore (Lore)
Wat doet een zoco zoal op school?
1) Ondersteuning van de klasleerkracht
De zorgcoördinator ondersteunt de klasleerkracht bij zorgvragen op klasniveau of op leerlingenniveau door onder andere observaties, suggesties over de manier van aanpak in de klas, straffen en belonen, klasoverleg,… Zij werkt ook bepaalde klasoverschrijdende thema's uit zoals voorleesweek en enkele forummomenten per schooljaar.
2) Zorgoverleg organiseren
De zorgcoördinator organiseert structureel zorgoverleg. Dit drie maal per jaar met de leerkracht en om de veertien dagen met de CLB medewerker (Vicky Leplae). Dit kan leiden tot aanpassing van het onderwijsaanbod.
3) Vertrouwenspersoon
De zorgcoördinator is ook de vertrouwenspersoon van de school. In de lagere school kunnen leerlingen die met zorgen of problemen zitten bij haar terecht voor een gesprek.