Home > School >

Kleuter en lagere school Binnenhof

Binnenhof 53, 8930 Menen | 056 51 29 05 | www.blijdhove-binnenhof.be

Schooluren

Generic placeholder image

Zorg

Generic placeholder image

Vriendenkring

Generic placeholder image

Personeel

Generic placeholder imageNieuws


Einde schooljaar

We zeggen adieu en laten dit speciale schooljaar achter ons. Een schooljaar om vlug te vergeten, een schooljaar met veel tegenslagen.
We wensen jullie, ouders, te danken voor jullie flexibiliteit. Ook voor jullie was de voorbije periode moeilijk en dienden jullie zich goed te organiseren.
We keken op onze school vooral naar de veiligheid van de kinderen en ons personeel.
Hopelijk kunnen we 1 september terug op een normale manier starten.
We weten reeds dat we kleurencodes gaan krijgen. Het wordt voor iedereen afwachten.
De opendeurdagen zijn gepland voor :
* donderdag 27 aug in de CC
* vrijdag 28 aug in het Binnenhof
Telkens van 17.00 tot 19.00.
Veranderingen en updates zullen op de website en FB-pagina verschijnen.

Een deugddoende vakantie en laat ons
samen duimen voor een normale
opstart op dinsdag 1 september.

Directie en Binnenhofteam.

Generic placeholder image

noodopvang Park Ter Walle

Een belangrijke mededeling: de ingang voor de noodopvang in Menen zal op maandag en dinsdag uitzonderlijk langs de rechterkant van het gebouw zijn (in het pad met zicht op een poort), dit wegens voorbereidingen voor de speelpleinwerking.

Generic placeholder image

Winnende deelnemers wiskundewedstrijd!

Wat zijn we trots op alle leerlingen uit het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar die de uitdaging aangingen zich te oefenen voor én deel te nemen aan de Koala- Springmuis- of Kangoeroewedstrijd! Enkelen onder jullie wonnen hierdoor ook een smartgame! Proficiat vanwege het ganse schoolteam! Hierbij ook een heel dikke dankjewel aan juf Katrien die jullie hierbij zo goed begeleidde en opvolgde! Hieronder eventjes de winnende bollebozen op een rijtje:
Nakfes , Rhune, Viktor, Marcel, Amilia, Milo, Jurre en Aiko.

Generic placeholder image

noodopvang Park Ter Walle

Mededeling vanuit Park Ter Walle

- Gelieve de kinderen op voorhand met zonnecrème in te smeren en een flesje zonnecrème mee te geven.
- Wanneer de bubbels vol zitten, en er is niet of te laat ingeschreven, zullen de kinderen niet in de opvang kunnen blijven.

Mvg

Generic placeholder image

Gelukkige winaars van de Leesje Rood coronaspeurtocht!

Hoi allemaal, wat deed het juf Mieke en mij deugd te horen en te zien dat zovelen de wandeling maakten tijdens de corona lock down. Er waren ook heel veel mensen die zich waagden aan de wedstrijd en de opdrachtjes tussendoor. We belonen graag de volgende deelnemers met een kleinigheidje. Dat zal via de klasjuf worden bezorgd. Proficiat en nogmaals dank voor jullie enthousiasme en de vele feedback en foto's die we van jullie mochten ontvangen.
Vele leesgroetjes, Leesje Rood.
Winnende kids:
De familie Vuylsteke (Sam en Wout) L1C en K1C
De familie Guilliams (Loeke,Rube en Seppe) L4A/K2B/L1A)
De familie Leplae (Elena en Amélia) L1A en K1E

Generic placeholder image

schoolfeest

Beste ouders,
We willen de school in september terug normaal opstarten. We focussen ons dan ook op de leerstof en het inhalen van de verloren tijd. Daar we ook nog niet weten wat de opgelegde maatregelen dan zullen zijn, hebben we besloten binnen de scholengemeenschap om geen schoolfeesten te geven in het najaar.

Dank voor het begrip.

directie en Binnenhofteam

Generic placeholder image

vaderdag

Proficiat aan alle papa's. Geniet van jullie dag. De zon is alvast van de partij.

Generic placeholder image

inschrijvingen noodopvang Park ter walle

Beste ouders,

De inschrijvingen voor de noodopvang (Park ter Walle) gebeuren verder via mail naar de school tegen de woensdag. Wel aankomst en vertrekuur erbij noteren. Er wordt in bubbels gewerkt volgens aantal en school. Opvang van 7.15 tot 17.30 !
De voor - en naschoolse opvang op school moet niet meer doorgegeven worden. Opgelet enkel voor de kinderen die die dag les hebben.

Directie en Binnenhofteam.

Generic placeholder image

verder verloop schooljaar

De kogel is door de kerk. Ons team nam de tijd om alles goed en veilig voor iedereen te kunnen organiseren in deze laatste periode van dit schooljaar.
We besloten alle kleuters en leerlingen gelijke kansen te bieden. Hierbij wensen we de voorgestelde veiligheidsmaatregelen strikt op te volgen.
Iedereen krijgt de kans om opnieuw twee volle dagen naar school te komen. We opteerden voor kleine groepen bij de eigen juf of meester. Alle juffen en meesters komen vier volle dagen werken en springen bij in andere klassen. Op deze manier kunnen we de kleuters en leerlingen intenser opvolgen en optimaal begeleiden.
Op woensdag sluit de school zodat alle klassen grondig gepoetst en ontsmet kunnen worden.
De noodopvang wordt vanaf 8 juni door de gemeente georganiseerd en gaat door in Park Ter Walle van 7.00 tot 18.00. Inschrijven dient te gebeuren via mail naar onze school.
Opvang die wel doorgaat bij ons op school:
* voor-en naschoolse opvang voor de kleuters en leerlingen die die dag op school les hebben. Deze opvang vangt aan om 7.30 en eindigt om 16.30. Zowel in de Cc als in het Binnenhof.
* In de namiddag kunnen enkel de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar die 's morgens les hebben in de schoolopvang blijven. Dit kan enkel in het Binnenhof.
Hoe de verdeling gebeurt en wanneer we uw kind graag op school ontvangen krijgt u heel snel van de eigen juf of meester doorgestuurd.
We kijken er alvast naar uit alle vertrouwde gezichtjes nog eens terug te zien en zodoende dit rare schooljaar toch nog op een aangename manier te kunnen afronden.
Houd het verder veilig en hartelijk dank voor het begrip en vertrouwen in ons.
Lieve groeten, directie en Binnenhofteam.

Generic placeholder image

geen info voor vrijdag

Beste ouders,

We zijn momenteel nog wanhopig aan het wachten op nieuws vanuit Brussel.
Ik kreeg reeds veel telefoons en mails met vragen. Vragen waar ik zelf nog geen antwoord op weet.
Voor vrijdag moet er niemand info verwachten. We moeten met het team nog de tijd hebben om alles te organiseren. Vrijdag krijgen jullie van de school en van de leerkracht een mail met alle info.
Vergeet ook de site niet te raadplegen en de facebookpagina van de school.

Dank,
Peggy en Binnenhofteam

Generic placeholder image

nieuws

Beste ouders
Beste leerlingen

Gisteren werd een voorstel gedaan om het kleuteronderwijs volledig en het lager onderwijs deels terug op te starten vanaf 2 juni.
Dit voorstel moet natuurlijk nog goedgekeurd worden door de veiligheidsraad.

De komende week moet deze puzzel dus in elkaar worden gestoken.

Gezien de social distancing in de klassen volgens de laatste richtlijnen wel nog moet gegarandeerd worden, kunnen we geen volledige klassen opstarten in het lager, want daarvoor zijn de klaslokalen te klein. Het wordt een heel moeilijke puzzel!

Hoe het lesgeven te combineren valt met de huidige opvang, is ook nog een vraagteken. De leerkrachten kunnen niet én lesgeven én tegelijkertijd opvang voorzien én pré-teachen.
De kans is groot dat de opvang door de gemeente zal worden georganiseerd. Dus niet meer op school.

We proberen er het beste ervan te maken.
We zijn blij dat we de vertrouwde kindergezichten mogen terug zien.

Groetjes

Binnenhofteam

Generic placeholder image

Zijn jullie er klaar voor?

Verlengd weekend?Check!
Heel mooi weer? Check!
Tijd voor wat beweging? Check!
Tijd voor wat leuks? Check!
Nog vlug eens de toffe Leesje Rood Speurtocht wandelen? ZEKER!!!
Deelnemen kan nog tot 1 juni!!! Komaan, waar wacht je op? Grijp je kans!!! Nog steeds formulieren te vinden in de box op onze muur aan het Binnenhof! Keiveel plezier gewenst lieve kids en (groot)ouders😉. Groetjes Leesje Rood

Generic placeholder image

Geslaagde heropstart voor L1-L2 en L6!

Na een heel goede voorbereiding door het leerkrachtenteam was onze school klaar om voor een deel terug op te starten vorige vrijdagochtend. We kunnen besluiten dat alles vrij vlot verliep en dat ook de ouders heel gedisciplineerd en stipt waren. Fijn!! Het deed deugd veel vertrouwde gezichtjes opnieuw te mogen begroeten. De kinderen vonden het ook zalig elkaar weer eens in levende lijve terug te zien. Dankjewel iedereen om alle richtlijnen zo correct op te volgen en op die manier goed voor elkaar te zorgen!!

Generic placeholder image

Opvang tijdens de grote vakantie

De opvang gaat door. Onder documenten vinden jullie het inschrijvingsblad. Jullie hebben tijd om alles door te mailen tot maandag 15 juni. Erna worden er geen inschrijvingen meer toegelaten.

Generic placeholder image

De Leesje Rood speurtocht al uitgeprobeerd?

Zin in een toffe wandeling? Ideaal moment om samen op speurtocht te gaan met het gezin. Neem deel aan onze speurtocht waarvoor je alles van jullie leerkracht doorgestuurd kreeg. Deelnameformulieren zijn ook te vinden op de muur aan onze school. Onderweg krijgen jullie allerlei denk- en taalpuzzels op te lossen alsook een 5-tal creatieve opdrachten. Kijk dus heel goed uit langsheen de ganse route naar de opgaven. Deze hangen uit aan vensters, omheiningen of bomen. Verzamel alle gevonden letters en slaag je erin het geheime woord te ontcijferen? Alle info is ook te vinden op onze website onder documenten bij 'gezondheid'. Veel gezond plezier gewenst! Groeten, Leesje Rood!

Generic placeholder image

moederdag

Een fijne moederdag gewenst aan alle mama's. Probeer in deze moeilijke tijden toch wat van jullie dag te genieten.

Generic placeholder image

Infobrief heropstart

Beste ouders

Deze brief kun je hier bekijken.

Generic placeholder image

Overgang van K3 naar L1

Beste ouders van kinderen uit het derde kleuter.

Normaal gezien had ik jullie te woord gestaan op de info avond voor de overgang van K3 naar L1 doch… Ook hier stak Corona een stokje voor.

Niettemin wil ik jullie hier toch wat in begeleiden dus maakte ik een presentatie met daarin de voornaamste zaken waarvan jullie op de hoogte dienen te zijn. Deze kunnen jullie vinden op onze website onder links.

Onderaan staan ook enkele filmpjes rond de voorbereidingen naar deze grote stap vanuit het derde kleuter en ook enkele opnames vanuit het eerste leerjaar. Zo krijgen jullie al een eerste indruk.

Ik wens jullie veel plezier met het bekijken van de voorstelling. Aarzel zeker niet om contact met me op te nemen mochten jullie nog met vragen of bedenkingen zitten. Ook de juffen kunnen jullie zeker vooruit helpen.

Groetjes, zoco Hannelore Defour

Bekijk de presentatie

Generic placeholder image

De Grote Leesje Rood Speurtocht

Klaar voor wat beweging, wat actie? Leesje Rood maakte samen met juf Mieke een fantastisch leuke wandeltocht voor jullie van een kleine 7 km. Onderweg krijgen jullie allerlei denk- en taalpuzzels op te lossen. Daarnaast voorzagen we ook een 5-tal creatieve opdrachten.
Deze ganse speurtocht kadert binnen onze schoolvisie.
Van jullie leerkracht ontvangen jullie binnenkort de route, het antwoordblad en twee postkaartjes. Je kan ook alles terugvinden op de website onder documenten. Deze formulieren zijn ook te verkrijgen in een plastic box op de muur van onze school Binnenhof 53.
Voor deze avontuurlijke tocht heb je goede wandelschoenen, een schrijfpotlood of balpen en een dosis goed humeur nodig. Voorzie misschien ook een lekker tussendoortje en een drankje voor onderweg.
Je kan de route starten waar je wenst. (zie wegbeschrijving)
Jouw antwoordformulier verwachten we ten laatste op 1 juni in de brievenbus van het Binnenhof. Vergeet je naam en klas niet te vermelden!
We hopen dat je samen met jouw gezin een keitoffe tijd beleeft tijdens het uitvoeren van deze speurtocht!!
Waar wacht je nog op? Smeer maar die kuiten en… op avontuur!

Generic placeholder image

inschrijving voor de opvang

Beste ouders,

Vanaf maandag 4 mei start de voor- en naschoolse opvang. (tegen betaling)

Op deze uren kan je op school terecht :

Maandag, dinsdag en donderdag:

's morgens vanaf 7.30

's avonds tot 16.45

woensdag:

tot 12.00

vrijdag:

tot 16.00Het is voor ons heel moeilijk om dit allemaal te kunnen organiseren.

Gelieve daarom de kinderen in te schrijven. Wie niet ingeschreven is, kan niet komen.

mail : directie@blijdhove-binnenhof.be

naam + klas+ de dagen en aankomstuur dat de kind(eren) komen.

De inschrijvingen moeten door gegeven worden tegen de woensdag om 10.00 voor de week erop.

!!!!! De opvang is nog steeds enkel voor de ouders die beide moeten uit het huis werken en waarvan de kinderen nergens anders terecht kunnen !!! Mag ik dan ook benadrukken om zoveel mogelijk voor een oplossing te zoeken of de kinderen thuis te laten.

We moeten van hogerop schoolgaande kinderen (1ste, 2de en 6de leerjaar) afzonderen in de opvang vanaf ze naar school komen.

!!! Gelieve boterhammen mee te geven, er worden dit schooljaar geen warme maaltijden meer georganiseerd !!!

De voorinschrijving start vanaf volgende week !! (week 11 mei - 15 mei)

We hopen jullie hier verder mee te helpen.Vele groetjes,

Het Binnenhofteam

Generic placeholder image

heropstart 1ste - 2de - 6de leerjaar

Beste ouders,

Op 24 april werd er beslist om te herstarten met het 1ste, 2de en 6de leerjaar. We hebben de tijd genomen om alles goed te organiseren. Je zal per leerjaar een afzonderlijke brief krijgen met de richtlijnen.
We herstarten op vrijdag 15 mei met deze klassen.
In bijlage (onder documenten - nieuwsbrief) vinden jullie de algemene brief.

Blijf gezond !

Directeur

Generic placeholder image

Jimmy op pensioen

Vandaag is het de laatste werkdag van Jimmy. Rare tijden om met pensioen te gaan. Maar we laten hem niet met lege handen vertrekken. Er volgen nog verrassingen ...

Geniet van je pensioen Jimmy !

Het Binnenhofteam.

Generic placeholder image

Zin in een spelletje ganzenbord?

Juf Ann en meester Wouter staken een heel tof ganzenbordspel in elkaar! Heel tof om te spelen met jouw gezin. De handleiding en het spel zelf vind je op onze site onder klassen bij sport lager. Heel veel speelplezier toegewenst!!

Generic placeholder image

update vanaf 4 mei - opvang

De opvang vanaf 4 mei :
* 7.30 - 16.45 op maandag, dinsdag, donderdag
* 7.30 tot 16.00 op vrijdag
* 7.30 tot 12.00 op woensdag
* geen opvang op feestdagen
Om 8.30 gaat de poort iedere morgen toe. Wie te laat is, wordt niet meer binnen gelaten.
De opvang is enkel voor de mensen die terug buiten huis moeten gaan werken. Probeer een oplossing te zoeken om zo het contact met veel kinderen te vermijden.
Bij aankomst in de opvang zijn de kinderen verplicht om eerst hun handen te wassen.

Het Binnenhofteam

Generic placeholder image

Jimmy op pensioen

Hallo,

Jimmy is bezig met zijn laatste werkweek. Een rare tijd om op pensioen te gaan.
Zien jullie het om een tekening, kaartje, tekstje, ... in de brievenbus van het Binnenhof te steken? Wij zorgen ervoor dat Jimmy die kan krijgen.

Alvast bedankt, het Binnenhofteam

Generic placeholder image

info avond op stap naar het eerste leerjaar...

Dag lieve ouders, helaas strooit ook het coronavirus en de daarbij horende maatregelen voor de tweede keer roet in het eten wat onze geplande info avond betreft voor de kindjes die naar het eerste leerjaar kunnen overgaan volgend schooljaar. Aan het begin van de coronacrisis verplaatsten we deze
infosessie naar 27 april. Tot onze grootste spijt dienen wij die ook deze keer te annuleren. Hopend op uw begrip!! Meer info volgt! Groetjes.

Generic placeholder image

info

Beste ouders en leerlingen.
Na de veiligheidsraad van gisteren is het duidelijk dat er nog heel wat onduidelijk is.
Hoe we de opstart op onze school zullen organiseren, zullen we zeker nog communiceren.
We zitten hier de komende week nog voor samen (online voor alle duidelijkheid 😉) met alle directies van onze Scholengemeenschap.
Van zodra we beslissingen hebben genomen, breng ik jullie op de hoogte....

Generic placeholder image

Actieve foto-wandeltocht als ontspanningsmoment.

In dit rare coronatijdperk zorgden wij voor wat ontspanning tussen het werken voor school door. Wij hebben voor jullie een leuke wandelzoektocht klaar! Wil je na jullie schoolwerk
lekker ontspannen, iets leuks doen met jullie gezin, ontsnappen aan de verveling,
ga dan zeker dit avontuur aan! Leesje Rood ging alvast op verkenning!! Waar vind je deze uitdaging? Neem een kijkje bij MEDIA onder SPORT LAGER op onze website. Veel plezier allemaal!! Neem jij de origineelste kiekjes?

Generic placeholder image

Hoe goed ken jij jouw school?

Voor zij die het misten, hier een tweede kans! Op de site kahoot.it kun je onze twee eerder gepubliceerde schoolquizzen nog eens opnieuw maken! Grijp dus je kans en ga ervoor! Houd ook jouw snelheid goed in de gaten! Voor de eerste quiz dien je de code 03906501 in te geven. Voor de tweede quiz 01727683. Heel veel plezier!! Het warme Binnenhofteam!

Generic placeholder image

Woensdag 22 april gaat de buitenspeeldag virtueel door nl. van 16u20 tot 16u35 op www.facebook.com/multimovevoorkinderen.

Generic placeholder image

Lieve groetjes

"Wat ben ik fier op jou, mijn leerling,
dat jij zo goed wil leren!
Dat jij, met de borst vooruit,
het steeds flink wil proberen.
Met vallen en opstaan kom jij er zeker!
Voor jouw wilskracht krijg je nu alvast
van ons een gouden beker!
Geloof in jezelf, ontdek maar verder wat je goed kan.
Blijf heerlijk wie je bent!
Daar genieten we zo hard van!"

Gedichtje van "Liz is more".
Aan al onze leerlingen die het op dit moment niet altijd makkelijk hebben! Veel liefs vanwege het 'warme' Binnenhofteam! We missen jullie!

Generic placeholder image

kaasbollen

Beste ouders,

We kunnen de verdeling van de kaasbollen geen tweede keer uitstellen.

Ik heb er ook voor gekozen om alles te verdelen voor de mogelijke opstart van 4 mei. Bij de opstart zal het zeer hectisch zijn en hebben we andere prioriteiten.

De verdeling gebeurt op een zo veilig mogelijke manier. In groepen met de nodige afstand.

Er is ook een attest voor de verplaatsing voorzien om dit te kunnen tonen aan de politie indien nodig. In de mate van het mogelijke zoveel mogelijk met de fiets komen.

Bij documenten vinden jullie de planning van 1 mei en een bewijs voor de verplaatsing.

Binnenhofteam en vriendenkring

Generic placeholder image

update vanaf 3 mei

Beste ouders,

De overheid heeft beslist om de scholen nog verder dicht te houden tot 3 mei.

De noodopvang blijft op school georganiseerd.

De leerkrachten hebben voor de vakantie reeds rekening gehouden met dit scenario. Ze kwamen samen met elkaar om duidelijk af te spreken.
We hebben beslist om enkel nu in te zetten op rekenen , taal en Frans voor de 3de graad.
We proberen jullie zo goed mogelijk te ondersteunen waar kan.
Jullie juf / meester zal zeker met jullie contact opnemen.

Ik wens iedereen uitdrukkelijk te bedanken voor het nauwgezet opvolgen van de richtlijnen. Dank voor jullie inzet !

Zorg goed voor jullie en familie.

Met vriendelijke groeten,
Peggy Vanoverschelde

Generic placeholder image

Klaar voor onze tweede schoolquiz?

We maakten voor jullie een toffe tweede schoolquiz om na te gaan hoe goed jullie jullie school wel kennen? Je krijgt vragen met meerdere antwoordmogelijkheden! Houd ook de tijd in de gaten want hoe sneller je het juiste antwoord geeft, hoe meer punten je scoort. Je kan deze quiz meerdere keren uitproberen door te surfen naar kahoot.it en daar de code 01727683 in te geven voor de grote binnenhofquiz 2.0!! Heel veel succes gewenst vanwege het Binnenhofteam!!

Generic placeholder image

Leesje Rood vierde uitdaging!!

Samen met mijn goede, sportieve vriend meester Wouter daag ik jullie uit vandaag. De volledige uitdaging kun je lezen en zien op onze website. Ga bovenaan naar school --> zorg en dan kun je het volledig bericht lezen alsook de foto zien die je nodig hebt om te slagen in onze opdracht!! Veel succes gewenst!!

Generic placeholder image

Leesje Rood : derde uitdaging:

Voor wie het nog niet zag op onze FB pagina: Leesje Rood daagt jullie voor de derde keer uit! Schrijf een leuk, lief briefje en maak er een toffe tekening bij. Schrijf jij een briefje aan onze directeur, een bepaalde juf of meester, Leesje Rood, iemand van de zorg, van de refter, van de opvang??? Klaar? Stop deze in een omslag en richt deze aan:
VBS Binnenhof (aan.... --> de persoon aan wie jij jouw brief richt)
Binnenhof 53
8930 Menen
Wie maak jij heel gelukkig met jouw verrassend briefje, jouw mooie tekening? Wij zijn heel benieuwd...
LIefs vanwege het Binnenhofteam en ... Leesje Rood.

Generic placeholder image

Tweede uitdaging en morgen volgt reeds de derde!

Zet jullie schrap want Leesje Rood staat gedurende deze paasvakantie voor jullie klaar! Uitdaging 2 verscheen maandag reeds on line. Bouw jouw beregezellig kamp op je kamer of in de tuin. Laat je fotograferen met jouw lievelingsboekje. Uitdaging 3 komt morgen on line. Vergeet jullie foto's niet te posten op onze Binnenhof Facebook pagina! We kijken er volop naar uit wat jullie resultaten zijn!! Veel plezier gewenst en houd het gezond!! Groetjes van het ganse Binnenhofteam en van ... Leesje Rood!!

Generic placeholder image

Bedankt

Bedankt aan burgemeester en schepenen van Menen. Een fijne attentie omdat we voor opvang blijven zorgen tijdens de vakantie !

Generic placeholder image

Leesje Rood daagt je uit!!

Morgen start de paasvakantie! Jullie werkten al keihard de voorbije weken aan allerlei taakjes en op Bingel. Goed zo!! Nu tijd voor wat ontspanning! Leesje Rood daagt jullie uit. Vandaag de eerste uitdaging. Deze vind je op onze FB pagina. Vergeet je geen foto te nemen van jouw resultaat en te posten als opmerking op ons bericht op de FB pagina? Heel veel plezier én succes gewenst!! Leesje Rood

Generic placeholder image

De grote VBS Binnenhofquiz! Waag je kans!

Klaar voor een toffe schoolquiz? Hoe goed ken jij jouw school? We maakten een toffe quiz voor jullie. Mama en papa mogen ook hun kans wagen. Je kan ook meerdere keren deelnemen. Ga naar de website kahoot.it en geef de volgende code in:
0491401
Heel veel succes gewenst!! Het toffe Binnenhofteam!!

Generic placeholder image

VERSPREID HET LEESVIRUS IN DE PAASVAKANTIE

Een nieuw leer- en leesplatform, verspreidhetleesvirus.be, moet kinderen, jongeren en hun ouders in deze coronatijden warm maken om te lezen. Boek.be, de koepelorganisatie van de Vlaamse boekensector en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) lanceerden gisteren het platform.

Surf naar www.verspreidhetleesvirus.be

Generic placeholder image

Lieve groetjes! Jullie worden gemist!

Hoi liefste kids!! Wat is het hier stilletjes zonder jullie! We missen jullie hard en hopen dat de schoolpoort weldra weer open mag om jullie te ontvangen!! Liefs en een berenknuffel van ons allen! Het Binnenhofteam!

Generic placeholder image

Eerste Communie

Hallo,

De datum van de Eerste Communie staat op zaterdag 5 september om 15.00 in de kerk Sint - Jan. Dit voor de kinderen van de afdeling en het Binnenhof.

Het Binnenhofteam

Generic placeholder image

Vormsel

Nieuwe datum zaterdag 19 september om 17.00 in Koekuitcentrum.

Generic placeholder image

info

Beste ouders,

Niemand had deze vreemde crisis bij ons kunnen voorspellen... We moeten er met z'n allen doorheen en dat zal ons zeker lukken!

De leerkrachten deden hun uiterste best om de laatste dag voor het sluiten van de scholen nog een herhalingsbundel samen te stellen. Ondertussen werd ook al heel wat op Bingel geplaatst en konden de kinderen ook andere oefensites opzoeken om bij te blijven. Veel leerkrachten onderhielden regelmatig contact via mail of Whatsapp. Sommige ouders werden ook persoonlijk gecontacteerd door mevrouw Hannelore.

Hopelijk gaat alles verder goed met u en uw familie en lukt het voor jullie allen een beetje om de combinatie (thuis)werk en leerkracht zijn voor uw kind(eren) te combineren. Respect voor al uw inspanningen!

Deze week wordt hard gewerkt op school om nieuwe pakketten samen te stellen voor uw kinderen. Er wordt nagegaan hoe er wat nieuwe leerstof kan worden aangeboden na de paasvakantie indien de scholen effectief nog niet mogen open gaan. We zitten ook samen om te kijken hoe we de meest nodige leerstof zullen aanpakken eenmaal de kinderen weer naar school mogen komen.

Verder hopen wij dat u het gezond houdt van op een veilige afstand!

Het Binnenhofteam.

Generic placeholder image

Eerste communie en vormsel

Beste ouders,

Er werd beslist om de feesten uit te stellen.
EC naar volgend schooljaar, data worden verder bekeken.
Vormsel tussen september en december 2020.
Verdere info volgt als we meer weten.

Het Binnenhofteam

Generic placeholder image

opvang paasvakantie

Beste ouders,

Wij voorzien ook opvang tijdens de paasvakantie.
Opgelet ! Enkel onder dezelfde voorwaarden zoals nu.
1. leerlingen waarvan de ouders een job in de cruciale sector uitoefenen.
2. leerlingen met kwetsbare thuissituatie.
Leerlingen waarvan iemand ziek is thuis, blijven thuis.
Uren opvang zoals nu. Geen voor - en naschoolse.

de directeur en Binnenhofteam

Generic placeholder image

computermeester

Gratis spelletjes van kleuter tot ...
Terug te vinden bij de links - oefenen.

Generic placeholder image

Toneel kijken Haal voorstellingen naar je huiskamer

Met deze voorstellingen voor jong en oud ben je even zoet en kom je ontspannen de komende weken door. Gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen bundelen hun krachten om jou virtueel te ontroeren en ontspannen. Een opname kan moeilijk tippen aan de magie van een live beleving, maar het zijn speciale tijden. Geraak je niet meer in de zaal, dan komt de zaal tot bij jou.

Bron: https://www.podiumaanhuis.be

Generic placeholder image

Challenge !!

Kleur jij de wereld ook een beetje mooier?
Challenge!!!!!!!!!!!! Creatieve uitdaging !!!!!!!!!!!!!!
Samen met jouw gezin teken je de mooiste zon die er bestaat met stoepkrijt. Zet er dan ook de naam bij van de kunstenaars! Je doet dit op de stoep voor jouw deur of als je in een rustige straat of wijk woont kun je dit misschien doen op straat voor jouw huis?
Zo brengen we wat kleur in onze straat en ook dat geeft moed aan alle mensen in deze vreemde periode! Doe je mee? Neem gerust een foto van het resultaat en zet deze bij deze oproep in de opmerking.
We zijn reuze benieuwd naar jullie zonnetje!!
Liefs, het Binnenhofteam!

Generic placeholder image

Bedankt aan de mensen uit de zorg !

Generic placeholder image

Berenjacht.

Top idee voor de kleinsten maar ook voor iedereen die geniet van wandelen!
plaats een beer zichtbaar aan je raam. Zo kan iedereen proberen beren te spotten.
En wij doen mee !
Nieuwsgierig waar onze beer staat ?
Wandel langs de schoolmuur en spot een grote beer !
Veel wandel- en spotplezier.

Het Binnenhofteam

Generic placeholder image

Info Corona

Beste ouders

Hieronder vinden jullie info over het Coronavirus in verschillende talen.

Klik hier
Click here
Cliquez iciGeneric placeholder image

CLB Chat

CLB zet in op online ondersteuning van leerlingen en ouders tijdens de coronacrisis

Ondanks de opschorting van de lessen, blijft elk Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) gegarandeerd bereikbaar, maar er is meer: CLBch@t, het anonieme chatonthaal van de CLB-sector, wordt versterkt. Hiermee zet het CLB in op het ondersteunen van leerlingen en ouders. Vorige week nam het aantal gesprekken over corona op de chat exponentieel toe.

Naast vragen die verband houden met het coronavirus, blijft CLBch@t ook vragen beantwoorden rond allerlei andere thema’s. Alle vragen over het welbevinden & de gezondheid van leerlingen zijn welkom, alsook vragen over de onderwijsloopbaan en het leren & studeren. Daarom werd besloten om alvast deze week de chatpermanentie met 40% uit te breiden. Tijdens de openingsuren zullen telkens 6 tot 7 chatmedewerkers beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden.

Leerlingen en ouders kunnen op clbchat.be terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 17-21u en op woensdag van 14-21u. Soms is er een wachtrij, maar in vergelijking met andere organisatoren van chathulp valt dit erg goed mee. De site is geschikt voor mobiel, tablet en pc.

Generic placeholder image

kaasbollen

Kaasbollen uitgesteld tot na de paasvakantie!

Verder info volgt ...
Binnenhofteam

Generic placeholder image

Bedankt

Beste ouders
Dankzij jullie kunnen we vandaag de kinderen die elders geen opvang vonden, veilig op onze school opvangen. Het zal voor veel mensen niet simpel geweest zijn om dit allemaal te regelen. Maar uiteindelijk is het toch gelukt.
Dank je wel voor jullie inspanningen, jullie begrip, jullie medewerking! Jullie zijn fantastisch!
Voor de ouders die vanmorgen hun kinderen op school moesten achterlaten: ze zijn in goede handen. We beseffen dat jullie veel liever zelf voor hen zouden zorgen in deze tijden, maar dat anderen jullie nu ook nodig hebben.
Mede door de medewerking van alle ouders kunnen we ze in kleine en beperkte groepen indelen en is het besmettingsgevaar heel erg klein.
Dank je wel allemaal!

Hou jullie veilig! De groeten aan de kids.
Gr, het Binnenhofteam

Generic placeholder image

update Corona

Beste ouders,

In de loop van de middag kunnen jullie info verwachten via de site en facebook. De kinderen zullen ook een brief meekrijgen.

Goed opvolgen dus !

directie en Binnenhof team

Generic placeholder image

Update Corona

Wegens de evolutie van het coronavirus zijn ook wij als scholengemeenschap ook genoodzaakt ons aan bepaalde richtlijnen van overheidswege te houden.

Voor onze school betekent dit alvast de volgende zaken:

- alle geplande schooluitstappen worden afgelast voorlopig tot aan de paasvakantie

- sessies logopedie en kinesitherapie die doorgaan op school worden geannuleerd

- info avond K3--> L1 van 30 maart wordt verplaatst naar 27 april

- activiteiten n.a.v. vormsel en eerste communie, gepland voor de paasvakantie worden afgelast.
- zwembad gesloten tot 19 april


Hopend op uw begrip

Scholengemeenschap Sint-Vincentius

Generic placeholder image

Afgelasting activiteiten

We kregen van hogeraf duidelijke richtlijnen omtrent het "coronavirus".
Daardoor hebben we in samenspraak met alle directeurs en de raad van bestuur van onze scholengemeenschap moeten beslissen om alle buitenschoolse activiteiten niet te laten doorgaan tot aan de paasvakantie. De geplande uitstappen gaan dus niet door. De kinderen krijgen vandaag een brief mee met meer uitleg.

Generic placeholder image

winnaars ticket fluofuif

De verkoop van de kaasbollen was een super groot succes. Dank u wel allemaal.
Drie kinderen hebben ongelooflijk veel kaas verkocht en worden beloond met een gratis ticket voor de fluofuif. Dit zijn : Pattyn Milo, Léa Sibilla en D'hondt Marie.
Proficiat !!

Generic placeholder image

Data EC en vormsel 2021

Data vormsel en Eerste communie 2021 bekend:
* vormsel op zaterdag 8 mei om 17.00 Koekuit.
* EC Binnenhof op zondag 9 mei om 9.30 Sint - Jan
* EC agdeling CC op zondag 23 mei om 9.30 Koekuit

Generic placeholder image

Dag van onze topdirecteur!!

Een directeur als de onze... Aan het hoofd staan van een school, een groot team leiden en begeleiden, steeds weer vernieuwen, altijd met moed en optimisme een nieuwe schooldag starten, luisterend oor vormen voor ouders én leerkrachten, er zijn voor jouw leerkrachten en personeel,... Dat en nog zoveel dingen meer maken van jou een topdirecteur en een mooi mens!! Dankjewel Peggy voor wie je bent en wat je dagelijks doet voor jouw Binnenhofteam en al onze kleuters en leerlingen!! Laat ons daar binnenkort eens op klinken met een eigen ‘Binnenhofferke’ maar geniet vandaag eerst volop van JOUW dag van de directeur! We zijn blij met jou aan ons roer en kunnen ons geen betere directie wensen! Een directeur als de onze ... is uniek in haar soort!! Liefs van jouw voltallig team!

Generic placeholder image

Kaasbollen-verkoop Bestel jouw eigen "Binnenhofkaas"

Na 20 succesvolle jaren "Ontbijten" is het tijd om het over een andere boeg te gooien. Samen met de sponsors werd gekozen voor een gepersonaliseerd streekproduct: kaas!

Vanaf vandaag te bestellen via onze school of via het briefje van jouw kind. De prijs bedraagt € 9 voor een kaasbol van bijna 1 kg.

Generic placeholder image

Een warme school !

De activiteiten waren top ! Maar liefst 2850 euro werd er opgehaald.
1425 euro voor De Zonnebloemblaadjes en 1425 euro voor Maiks Sterrenhuisje.
Trots op onze warme school.

Bedankt aan allen !!
Directie en Binnenhofteam.

Generic placeholder image

Kaarten warmste week

Hallo,

We hebben nog enkele kaarten beschikbaar voor de Warmste Week. Kerstkaarten of mengeling (geboorte, verjaardag, feest, ...) 5 kaarten met omslag voor 5 euro.

Generic placeholder image

Ook wij doen mee !

Donderdag 12 december om 15.00 kerstmarkt in de afdeling CC.
Vrijdag 13 december om 15.00 Santarun in het Binnenhof.

Iedereen welkom !

Generic placeholder image

buddylezen

En of ze het goed doen !! Oudere leerlingen helpen de kleinere bij het lezen.

Generic placeholder image

Dag Sinterklaasje!

Dag Sinterklaas! Welkom in het Binnenhof!
Sinterklaas kwam vandaag een bezoek brengen aan onze school. Slechtweervandaag was helaas niet mee. Het had zijn pootje bezeerd vannacht op het dak. Maar niet getreurd. De Sint kwam aan in stijl! Hij had wel héél zotte Pieten mee! En een Miet!
En het leukste van alles was: Zwarte Piet en Miet die mochten trouwen op onze school! Proficiat Piet en Miet!
Foto's van deze blijde gebeurtenis zijn te vinden bij de klassen.

Generic placeholder image

Laatste kans om kaarten te bestellen.

Ten voordele van de "Warmste Week"
vijf kerstkaarten of 5 allerlei (verjaardag, huwelijk, ...) met omslag voor de prijs van 5 euro.

Het Binnenhofteam

Generic placeholder image

voorleesweek door L6

De kinderen van het 6de leerjaar gingen voorlezen in de andere klassen. Ze hebben het super gedaan.

Generic placeholder image

Leesje Rood.

Deze week wordt er ingezet op 'lezen'.
"Leesje Rood" kwam langs in de lagere klassen om de voorleesweek in te leiden. De kinderen leerden de boekenmonstertjes beter kennen, kregen een toffe voorleesbingo en zongen het boekenbeestenlied uit volle borst.

Generic placeholder image

Santarun

Onze eerste Santarun is ten voordele van de 'Warmste Week'. We hebben gekozen voor de organisatie: "Maiks Sterrenhuisje". Vrijwilligers gaan aan de weer met een haakpen om knuffels, dekentjes, mutsen, ... te haken voor zieke kinderen in België en Nederland. Jaarlijks worden er ongeveer 1500 knuffels gemaakt om aan de zieke kinderen 'gratis' te geven. Dit kost veel geld. Daarom willen we een warme oproep doen om hen te steunen. Vrijdag kwamen de oprichtster en een vriendin de organisatie voorstellen. Meer foto's te vinden onder "foto's".

Het Binnenhofteam.

Generic placeholder image

nieuw voor de kleuters

Bedankt aan de vriendenkring om dit mogelijk te maken.

Het Binnenhofteam.

Generic placeholder image

Warmste Week

Voor de Warmste Week organiseert onze school verschillende acties! We hebben de Santarun doorheen het Binnenhof, een Kerstmarkt en wenskaarten ontworpen door onze kleuters.

Bekijk hier de filmpjes

Generic placeholder image

opvang tijdens de herfstvakantie

Zoals duidelijk vermeld op de brief :

Opvang gaat door in de afdeling CC. Dit omdat er werken gepland zijn tijdens de herfstvakantie in het Binnenhof.
De inschrijvingen zijn reeds afgesloten.

de directeur

Generic placeholder image

Feestelijke opening Letterfretter.

Dank aan sponsor Jet Import.
Meer foto's op de site.

Generic placeholder image

winnaars "Letterfretter"

Door de glimlach op het snoetje van deze twee tekentalenten ging de zon deze namiddag nog harder stralen. Oona en Milo werden beloond want ze wonnen namelijk de kleurwedstrijd van onze Letterfretter!
Proficiat aan beide Letterfrettertjes !!

Generic placeholder image

Stemmen voor TEAM MARIEFLO

Stemmen jullie komende vrijdag allemaal mee voor TEAM MARIEFLO?

Stemmen doe je zo :
1. Ga naar vtm.be voor het begin van de aflevering
2. Klik door naar golden buzzer van Belgium's got talent
3. Meld je aan of log in via facebook
4. Wacht tot TEAM MARIEFLO op uw scherm verschijnt
5. Geef ons jullie GOLDEN BUZZER zo kunnen wij rechtstreeks doorstoten naar de liveshows.

Eeuwige dank in ruil!

Generic placeholder image

Scholencross

Op dinsdag 8 oktober ging de cross van de scholengemeenschap door. Iedereen gaf het beste van zichzelf. Er waren zelfs een paar kinderen die een podiumplaats wisten te bemachtigen! Proficiat aan de winnaars en aan iedereen om zo jullie best te doen! We zijn trots op jullie!
Foto's van deze leuke namiddag zijn te bekijken bij foto's

Generic placeholder image

dag van de leerkracht

De voorbije schoolweek stonden we met ons ganse team zeer dicht bij onze directeur en haar gezin. We vonden ook veel steun bij elkaar. Het deed deugd te voelen dat we niet enkel bij leuke gebeurtenissen maar ook bij pijnlijke momenten elkaar heel dichtbij zijn. Hartverwarmend was het om vrijdag een heel mooi en praktisch geschenkje te ontvangen ter gelegenheid van dag van de leerkracht. Ook de vriendenkring zette ons vrijdag 'in de aperitiefhapjes'. Een oprechte dank aan mevrouw Peggy en aan de vriendenkring voor deze fijne vorm van appreciatie! Het deed ons allen deugd!

Generic placeholder image

Droevig nieuws

Lieve ouders, grootouders, leerlingen,

Het voorbije weekend is Dirk, de echtgenoot van mevrouw de directeur, onverwacht overleden.

We zijn met heel ons hart en gedachten bij haar, hun kinderen Aäron en Joran en de ganse familie.

Hierdoor kunnen wij onmogelijk komende zaterdag ons geplande schoolfeest laten doorgaan.

We hopen op uw begrip.
Het Binnenhofteam

Bekijk de rouwbrief

Misschien willen sommigen onder u hun medeleven aan Peggy en haar familie betuigen. Dat kan. Op school maakten we een rouwhoekje waar tekeningen, rouwbetuigingen, rouwkaartjes kunnen worden achtergelaten. Dit rouwhoekje vindt u in de inkomhal van het Binnenhof aan de klas van juf Leen en juf Hilde. Er is ook een rouwhoekje voorzien in de Koekuit. We danken u alvast voor alle blijken van medeleven.

Generic placeholder image

Dag van de sportclub.

Generic placeholder image

sportdag

Gisteren was er een super toffe sportdag voor alle kinderen van het lager. Het was ideaal weer en de sfeer zat erin.
Toppie

Generic placeholder image

ouderavond Binnenhof

Donderdag 19 september is er ouderavond in het Binnenhof. De klaswerking wordt er uit de doeken gedaan. Welkom iedereen.

de directeur

Generic placeholder image

Experilab

L6 kon vandaag voluit experimenteren ! Was top.

Generic placeholder image

schoolfoto's

Niet vergeten.
Volgende week vrijdag 20 september zijn er op school schoolfoto's.
Individueel, klas en broers en zussen.

Generic placeholder image

schoolfeest

Het is binnenkort weer schoolfeest. Ook dit jaar terug een variatie aan activiteiten.
We zijn nog op zoek naar tombolaprijzen, helpende handen, taartenbakkers, sponsors ...

Alvast bedankt en het belooft terug een heus feest te worden.

Het Binnenhofteam.

Generic placeholder image

Een nieuw schooljaar.

Aan iedereen een goede start van het nieuwe schooljaar. Dat het een leerrijk en leuk schooljaar mag worden.
Succes aan iedereen !!

de directeur

Generic placeholder image

De "Letterfretter"

Dit schooljaar starten we met een project rond lezen. Daarvoor hebben we alvast "De letterfretter" in het leven geroepen. Als er ouders zijn die nog oude, mooie prentenboeken of kinderleesboeken hebben, zijn ze welkom.

het leesteam

Generic placeholder image

Welkom in het nieuwe schooljaar !

De bus wordt vanaf dit schooljaar gedeeld met Blijdhove. De eerste week zal wat zoeken worden. Geen paniek de kinderen worden zeker opgehaald of afgezet. Het vraagt wat geduld van jullie.

bedankt, de directeur

Generic placeholder image

Vakantie !

Straks wordt het stil in de gangen van de school. Ik wil iedereen dan ook een welverdiende vakantie toe wensen !
De zesdes: " Het gaat jullie goed in het middelbaar."
De anderen welkom op de opendeurdagen in augustus.
Voor het Binnenhof donderdag 29 augustus van 17.00 - 19.00.
Voor de afdeling CC op woensdag 28 augustus van 17.00 - 19.00.

Het Binnenhofteam

Generic placeholder image

Afscheid Martine

Met spijt in ons hart namen we afscheid van Martine. 10 jaar deed ze voor onze school de busbegeleiding.
Bedankt !!
Geniet van je pensioen Martine.

Het Binnenhofteam.

Generic placeholder image

Hittegolf

TROPENWEEK op komst !
* Geef een extra flesje mee met water.
Flesjes kunnen op school bijgevuld worden.
Naam er op!
* Insmeren !!! Smeer thuis al goed in.
Leer je kind zichzelf in te smeren.
Geef een klein flesje met naam erop mee.
* Beschermende kledij !! Een hoedje of petje.
Kledij die de schouders bedekt.

Generic placeholder image

verloren voorwerpen !

Heel veel verloren voorwerpen op school. De komende dagen wordt alles uitgestald onder het afdak van het Binnenhof. Graag eens kijken. Heel mooie dingen !! Indien het blijft liggen, wordt alles naar de kringloopwinkel gedaan.

Generic placeholder image

klassen volgend schooljaar

Beste ouders,

Vandaag of maandag vernemen jullie in welke klas jullie kind zit volgend schooljaar.
er werd daar goed over nagedacht binnen ons team.
Er zullen dan ook geen wijzigingen meer komen.
Dank voor het begrip.

directie en Binnenhofteam.

Generic placeholder image

succes met de proeven

Aan alle leerlingen : "Succes met de proeven."

Generic placeholder image

plattelandsklassen

Vandaag zijn de 1ste klassers vertrokken op plattelandsklas. En of het daar leuk is ...
Ze trotseren er de regen en hebben heel veel plezier.

Generic placeholder image

vaderdag

Aan alle papa's: "Een fijne vaderdag".
De leerlingen hebben alvast voor een fijne attentie gezorgd.

Generic placeholder image

papa - dag in beide scholen

Vandaag waren de papa's onze helden op school. In het Binnenhof kregen ze een ontbijt met hun kleuter. In de afdeling CC mochten ze verschillende proeven doen met de kleuters. Proficiat aan de papa's.

Generic placeholder image

schoolreis Bellewaerde

Vandaag zijn de kinderen van het 5de en 6de leerjaar vertrokken met de fiets naar Bellewaerde. Onder professionele begeleiding van de motards en fietsbegeleiders is de veiligheid gegarandeerd.
Veel plezier !!

Generic placeholder image

zeeklas

En of het tof was !! Meer foto's terug te vinden bij de klassen.
Bedankt aan de juffen meester voor de goede zorgen.

Generic placeholder image

zeeklas

De kinderen van het 3de en 4de leerjaar zijn vandaag vertrokken op zeeklas. Het zal alvast een "zonnige" 3-daagse worden.

Generic placeholder image

Foto's vormsel

Beste ouders,

Onder foto's - foto's vormsel 2019 - vinden jullie alle foto's van het vormsel terug.

Generic placeholder image

Eerste Communie Binnenhof

Zondag deden de kinderen van het eerste leerjaar Binnenhof hun communie.

Generic placeholder image

Vormsel.

Proficiat aan allen.

Generic placeholder image

fijne moederdag

Aan alle mama's:"Een fijne moederdag !". De kinderen en de leerkrachten hebben alvast gezorgd voor een leuke attentie. Enjoy!

Generic placeholder image

nieuw afdak Generaal leman

Juist afgewerkt. Het nieuwe afdak voor de Generaal Leman. Een hele verbetering voor de kinderen.

Generic placeholder image

EC in de afdeling CC

Proficiat !!

Generic placeholder image

verkoop pannenkoeken

Ook dit jaar verkopen we terug pannenkoeken van Dries. De opbrengst gaat integraal naar de verfrissingswerken in beide turnzalen.

De verkoop wordt afgesloten op 10 mei. Ze worden geleverd en onmiddellijk mee gegeven op vrijdag 24 mei.

Generic placeholder image

Zalig paasfeest !!

Generic placeholder image

steun schooltje Suriname : broederlijk delen

met een deel van het geld van Broederlijk Delen werd er een schooltje gesteund in Suriname. OS Houttuin 2 uit Paramaribo is ons heel dankbaar.
Meer foto's te vinden onder foto's.

Generic placeholder image

paasvakantie

Aan iedereen een deugddoende paasvakantie met hopelijk veel zon gewenst.

Generic placeholder image

muzische dag in de afdeling GL

Ze gaan er vandaag een lap (konijn) op geven. Veel plezier.

Generic placeholder image

foto's fluo deel 2 op de site

De foto's zijn terug te vinden onder "fluo deel 2".
Bedankt aan de vriendenkring voor de mooie foto's.

de directeur

Generic placeholder image

winnaars Davidsfonds

Zaterdag mochten de kinderen van het 5de en 6de leerjaar hun prijs afhalen van het Davidsfonds. Proficiat aan iedereen.

Generic placeholder image

schitterende fluoparty

De fluoparty was meer dan geslaagd. De crew van de vriendenkring zorgde ervoor dat er enkel blije gezichten te zien waren. Maar liefst 340 kinderen waren aanwezig. Een topeditie. Top !! Bedankt aan de vriendenkring voor de schitterende organisatie. Binnenkort meer foto's te zien.

Generic placeholder image

#steun kousen#

wij vinden anders zijn best ok en doen dus mee#

Generic placeholder image

staking

Bijna het volledige Binnenhofteam staakte gisteren. We trekken daarmee aan de alarmbel. We brachten ouders en kinderen niet in de problemen, want er stond al een pedagogische studiedag gepland. Samen voor beter onderwijs!

Generic placeholder image

vasten 2019 - Que huevos !

Een prachtige viering achter de rug Proficiat aan de leerlingen en leerkrachten van L5.

Generic placeholder image

bednet

Generic placeholder image

Data EC 2020

Beste ouders,

* datum EC Binnenhof op 10 mei 2020 om 9.30 in Sint - Jan.
* EC afdeling CC op 17 mei 2020 om 9.30 in Koekuitcentrum.

de directeur

Generic placeholder image

Fluoparty Welkom op onze 3de editie!

Vriendenkring vrije basisschool Binnenhof organiseert een Fluoparty op vrijdag 22 maart in Wijkcentrum De Koekuit! Dit is reeds de 3de editie! Iedereen welkom!

Generic placeholder image

ontbijten

Bedankt aan de vele helpende handen van het personeel, vriendenkring en ouders. We hebben in schoonheid afgesloten !
In het ontbijt zaten er 10 omslagen met een mooie prijs. Wie prijs heeft, kan met de brief zijn prijs komen ophalen op school.
Dank aan allen die een ontbijt hebben besteld.

de directeur

Generic placeholder image

record 1552 ontbijten verkocht !

Bedankt aan allen die de school wilden steunen. Het zal een race tegen de klok worden maar we doen ons best om alles in orde te krijgen.

de directeur en vriendenkring

Generic placeholder image

Maandag 11 februari om 16.00 afsluit ontbijten.

Om alles goed te kunnen organiseren sluiten we de verkoop van de ontbijten maandag om 16.00 af.

Generic placeholder image

Dag van de directeur.

Vandaag werd ik door de kinderen en het team letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet .
Bedankt !!!

de directeur

Generic placeholder image

geen bus vrijdagochtend

KMI waarschuwt voor sneeuw deze nacht en gladde wegen morgenochtend.
's Avonds wel bus.

Generic placeholder image

Maandag 4 februari geen school.

Maandag kunnen de kinderen genieten van een vrije dag.
De inschrijvingen voor de opvang zijn gesloten.

Generic placeholder image

bus

De bus rijdt deze middag enkel om de kinderen van de wijkschool naar de hoofdschool te brengen. Geen rondrit naar de huizen.

Generic placeholder image

Morgenochtend (woensdag) geen bus.

Sneeuwval voor deze nacht. Onder de middag wel bus.

de directeur

Generic placeholder image

tevredenheidsenquête ouders

Deze week krijgen jullie kinderen een tevredenheidsenquête mee. Het zou leuk zijn, mochten we deze ingevuld terug krijgen. Tips zijn welkom. Wat goed is, is ook leuk om te horen.

Alvast bedankt, de directeur.

Generic placeholder image

Vanaf vanavond rijdt de bus terug normaal.

Generic placeholder image

Bus morgenochtend

Beste ouders,

Morgenochtend rijdt de bus niet uit wegens grote kans op ijzel deze nacht. We bekijken de situatie verder voor de komende dagen.

Dank voor het begrip, de directeur.

Generic placeholder image

sneeuwpret

meer foto's op de site

Generic placeholder image

ijsglibberen morgen voor K3 en L1

De ijsactiviteit voor het 3de kleuter en 1ste leerjaar morgen gaat NIET door. Het is onverantwoordelijk om kinderen met de auto naar daar te voeren als ze dit nu op de speelplaats kunnen doen.

Dank voor het begrip.

Generic placeholder image

Bus vandaag en morgen.

Beste ouders,

Vanavond en morgen rijdt de bus niet uit. Er is wel een oplossing om de kinderen op woensdagmiddag van de Cc naar het Binnenhof te brengen. Dit omdat er op woensdag geen opvang is in de CC.
Voor donderdag wachten we nog af.

Dank voor het begrip, de directeur.

Generic placeholder image

sneeuw en de bus

Beste ouders,
Dinsdagnamiddag en woensdag geven ze sneeuw uit. De kans dat de bus niet zal rijden is groot. Alles voor de veiligheid van de kinderen. We houden jullie op de hoogte. Update op de facebookpagina van de school en de website.
Dank voor het begrip.

de directeur

Generic placeholder image

20ste keer ontbijten

Op zondag 17 februari hebben we terug onze jaarlijkse ontbijten. Dit voor de 20ste keer. Tevens de laatste keer met een speciale editie. Voor de prijs van 6 euro krijgen jullie terug een rijkelijk ontbijt met tal van verrassingen.
Halen we de kaap van 1500 ontbijten?

Alvast bedankt.

Generic placeholder image

Spetterend 2019 gewenst !

Aan iedereen prettige feesten en een spetterend 2019 gewenst.
Het Binnenhofteam!

Generic placeholder image

buddylezen

Op 8 november gaven we het startschot aan "buddylezen" op onze school. Heel wat zesdeklassers gingen aan de slag met kindjes uit het tweede en derde leerjaar. Samen lazen ze meerdere toffe teksten door. Dit onder de vleugels van de zorgcoördinator, juf Hannelore. Het was een plezier te zien hoe kinderen zo konden genieten van dit half uurtje lezen op donderdagmiddag. Na de kerstvakantie beginnen we aan een tweede ronde met nieuwe buddy's! Dankjewel Yandro, Emma, Knarik, Cailyn, Axelle, Winter, Stan, Amélie, Yben, Beau, Noah, Merel, Elle en Enna voor jullie flinke inzet de voorbije maanden ! (Enkele foto's op de site te bewonderen.)

Generic placeholder image

winnaars grootouders afdeling cc

Het grootouderfeest was een succes ! Proficiat aan allen. Foto's terug te vinden op de site.
De winnaars zijn de grootouders van :
* Elena Bossu
* Decrock Nand
* Victor en Axelle Ackou
* Emely Vansteenkiste

Proficiat en dank voor jullie aanwezigheid. Een dankbaar publiek.

Generic placeholder image

Welkom grootouders !

Woensdag 19 december zijn de grootouders van de afdeling Cc aan de beurt.
Deze keer in het Koekuitcentrum.
Meer info in het schriftje of agenda van jullie kind.

Welkom !

Generic placeholder image

Sint op school !

Vandaag was het feestdag voor de kinderen. Sint had 2 grote wensen :
1. Hij wilde zelf eens geschenkjes krijgen.
2. Hij wilde zo graag eens in een bakfiets zitten.
En ja, zijn wensen kwamen uit.

Generic placeholder image

unihoc

Vandaag deden kinderen uit L5 en L6 mee aan het unihoctornooi. Ze deden het schitterend. Proficiat.

Generic placeholder image

Sint op maandag 3 december.

De Sint is in het land. Maandag komt hij op bezoek op school.
De brief is alvast aangekomen.
De kinderen zijn benieuwd ...

Generic placeholder image

traiteur: eten vandaag

Er is een misverstand gebeurd bij de traiteur deze middag. Daardoor konden de kinderen geen vis eten. Het andere aanbod was ruim genoeg. Maar de maaltijd van vandaag zal niet worden aangerekend. Enkel 1 euro opvang. Het misverstand is volledig los van de school.

Generic placeholder image

voorlezen door ouders - grootouders - andere

Het was druk vandaag op school. Ouders, grootouders, de mensen van de opvang, secretariaat, ... ook zij gingen voorlezen aan de kinderen van de school!

Het was super tof !

Generic placeholder image

voorleesweek : L6 naar alle klassen

Vandaag gingen alle zesde klassers voorlezen in de andere klassen en kleuterklassen. Ook in de afdeling CC.
Ze hebben het super gedaan !

Generic placeholder image

fluobrigade in het Binnenhof

We hebben op school een fluobrigade.
in deze donkere weken is de veiligheid van de kinderen een prioriteit.
Toppie en hopelijk heeft de brigade niet veel werk ....

Generic placeholder image

voorleesweek - promotiedag

"Leesje Rood" en "juf Boekenwurm Leest - Graag - Voor." kwamen promotie maken voor de voorleesweek. Volgende week volgen er veel leesactiviteiten doorheen de volledige school. We kijken ernaar uit.

Generic placeholder image

winnaars grootouders Binnenhof

oma Leonora en Luna Bordeaux

Generic placeholder image

Winaars grootouders Binnenhof

Oma Otte Declerck

Generic placeholder image

grootouders Binnenhof

Vandaag een schitterend feest voor de grootouders.
Foto's onder grootouders Binnenhof donderdag.
dank voor jullie aanwezigheid.

Generic placeholder image

Muzische dag 4-5-6

Geniet mee van de filmpjes en foto's van de muzische dag!

Generic placeholder image

Een deugddoende herfstvakantie !!

Aan iedereen een mooie rustige herfstvakantie gewenst !

Generic placeholder image

Eerste forum schooljaar.

Vandaag hadden we op beide scholen het eerste forum. Het woordje "hartelijk" uit onze nieuwe visie werd duidelijk op een muzische manier uitgelegd. Neem een kijkje bij foto's en geniet mee!

Generic placeholder image

unihoc

Proficiat toppertjes !!!!

Generic placeholder image

grootouders afdeling CC

Beste grootouders,

Jullie zijn welkom op woensdag 19 december. Verdere info volgt nog.

de directeur

Generic placeholder image

grootouders welkom in het Binnenhof

Beste,

Jullie kunnen jullie kapoen komen bezoeken op donderdag 15 november in het Binnenhof. Meer info deze week via het schriftje van jullie kleuter.

de directeur

Generic placeholder image

winnaars veiligheid afdeling CC

Dit zijn de winnaars van de wedstrijd van de gemeente rond 'veiligheid'.
Proficiat !

de directeur

Generic placeholder image

winnaars veiligheid Binnenhof

Dit zijn de winnaars van de wedstrijd vanuit de gemeente omtrent 'veiligheid'.

de directeur

Generic placeholder image

verloren voorwerpen Binnenhof

Beste ouders, grootouders, ...

De verloren voorwerpen in het Binnenhof puilen uit.
Morgen doen we de moeite om alles uit te stallen en de kinderen reeds te laten kijken.
Willen jullie dit morgen na school ook eens doen?

dank, de directeur

Generic placeholder image

Alle foto's schoolfeest online

Jullie kunnen vanaf nu volop genieten van de foto's van het schoolfeest! Kleuteroptreden - sfeerfoto's - optreden leerkrachten en vrij podium.
Veel plezier!

Generic placeholder image

Loopwedstrijd scholengemeenschap.

Dinsdag, onder prachtig weer, hadden we de loopwedstrijd van de scholengemeenschap.
De kinderen van Het Binnenhof hebben het super gedaan. Uitslag binnenkort op de site. Proficiat aan iedereen !

Generic placeholder image

woensdag 10 oktober : geen school

Woensdag is er pedagogische studiedag. Voor de kinderen is er geen school. Opvang voor de kinderen die ingeschreven zijn.
De leerkrachten lager gaan zich verdiepen in het rapport en Bingel. Voor het kleuter gaan ze de ZILL - toer op. (Het nieuwe leerplan)

de directeur

Generic placeholder image

schoolfeest

Een super geslaagd schoolfeest achter de rug ! Dank aan alle aanwezigen en de vele helpende handen om er terug een feest voor de kinderen van te maken.

de directeur

Generic placeholder image

zaterdag 13.00 start schoolfeest met "special act"

Generic placeholder image

Morgen schoolfoto's in de voormiddag.

Morgen worden de klasfoto's, individuele foto's en foto broers en zussen getrokken.
Dus iedereen lachen en op zijn paasbest !

Generic placeholder image

dag van de sportclub

Ook wij deden mee. Wat een sportieve school ! Meer foto's terug te vinden onder "foto's".

Generic placeholder image

Start werkjaar vriendenkring

Gisteren werd de start van het werkjaar gegeven met een schitterende BBQ.

Generic placeholder image

sportdag lager was meer dan geslaagd

De zon was van de partij en de kids vonden het super leuk.
De eerste graad bleef in Menen waar er verschillende sporten werden aangeboden.
De tweede graad ging 's morgens richting Rekkem en in de namiddag schaatsen.
De derde graad ging naar Komen waar ze het hoogteparcours trotseerden. Daarna gingen ze richting zwembad of Leie om te kajakken.
Veel foto's te zien bij de klassen.

Generic placeholder image

ouderavond

Morgen (13/09) gaat de ouderavond door in de afdeling CC.
Donderdag 20/09 is het Binnenhof aan de beurt. Welkom in de klas van jullie kind.

Generic placeholder image

Nieuwe website

Tijdens de zomervakantie werd onze schoolwebsite gehackt. Vanaf vandaag heeft onze school een vernieuwde website.

Nog even geduld voor verdere informatie. De website wordt aangevuld tegen 1 september.

Meer informatie over onze school is ook te vinden op onze Facebookpagina.

Generic placeholder image