Home > Klassen > L5B >

L5B

Juf Inge

Nieuws uit de klas


Sponsorwandeling Broederlijk Delen

Proficiat aan alle vijfdeklassers die zonder zagen en morren de 7,5 km gewandeld hebben in 1 u 45 min. Fijn dat leerlingen solidair zijn met mensen die het moeilijker hebben, bedankt aan iedereen die hen gesteund hebben.

Generic placeholder image

Studiereis Gent

Uitstap naar Gent!
Vandaag trokken de vijfdeklassers naar Gent. We bezochten het prachtige Gravensteen en leefden ons in als echte ridders en jonkvrouwen. We merkten dat het leven in de middeleeuwen toch niet allemaal rozegeur en maneschijn was. Koud, folteringen, geen deftige toiletten, honger, ... Hmm, toch niet altijd even gezellig!
's Namiddags mochten we mee met de boot op de Lieve en de Leie. Wist je dat de Lieve een kanaal is? En dat Gent ook een Manneken Pis heeft? Heel boeiend en verrassend! Dan nog een stadswandeling door de vele nauwe steegjes en de dag zat er al weer op... Geniet van de sfeerbeelden

Generic placeholder image

PTI@work


Vandaag waren we te gast in het PTI, het Provinciaal Technisch Instituut in Kortrijk. Daar stonden de leerlingen en leerkrachten ons op te wachten met een heleboel workshops. We mochten zelf aan de slag en konden heel wat technische snufjes uitproberen, maar we mochten ook heel wat voorwerpen en gadgets maken. Een leeslampje, een elektrische verbinding, een nachtlampje met LED's, een elektromotortje, lego robots, een bloemstukje, een bloempothouder, een sleutelhanger, een zandstraalfiguur, een metalen naamplaatje, ... Er was ook heel wat belangstelling voor de creatieve ideeën. Teveel om op te noemen! Maar voor heel wat kinderen waren de dieren het hoogtepunt. Wat dacht je ervan om een slang te aaien, een wandelde tak op je gezicht te hebben ? Buiten kon je ook met een bobcat rijden of een ritje maken op de tractor. Er werden ook prachtige bloemstukjes gemaakt.
Het was een creatieve, boeiende en leerrijke doe-voormiddag met voor elk wat wils. Zeker de moeite om deze school met hun aanbod beter te leren kennen. Heel wat foto's bij beide klassen.

Generic placeholder image

Winadoe op bezoek

Vandaag kwam Winadoe op bezoek. Dat is een wetenschapper die ons alles kon uitleggen over techniek en wetenschap aan de hand van proefjes over water, aarde, lucht en warmte. We ondervonden bijvoorbeeld dat warmte uitzet en koude doet inkrimpen. Dat vuur en elektriciteit de beste uitvindingen aller tijden zijn, dat lucht op ons drukt met 1 kg op 1 cm², dat het zwaarste voorwerp best onderaan hangt bij evenwichtsoefeningen, of dat je met een lange machtarm gemakkelijk iets zwaars kan optillen... Heel boeiend en leerrijk, heel erg STEM!

Generic placeholder image

Techniek is chique...bedrijfsbezoek

Vandaag kregen we de kans om het meubelbedrijf Dekeyzer te bezoeken. Dankzij de lessen van juf Elke wisten we al heel veel maar nu konden we alles ter plaatse zien : een bezoekje aan de toonzaal, een gesprek met de binnenhuisarchitecte, samen met Jens, de technicus op de computer een kast ontwerpen en helemaal uittekenen,...
Daarna brachten we een bezoek aan de werkplaats waar heel wat arbeiders, en ook enkele arbeidsters, heel nauwkeurig en zorgvuldig aan het werk waren. We volgden het proces van boomstam tot plank, van plank tot deurtje of kastonderdeel,...We hadden werkelijk ogen te kort. Er werden heel wat vragen gesteld en vele leerlingen waren echt wel onder de indruk van de lange weg die afgelegd wordt om van een plank een keukenmeubel te maken. Tenslotte zagen we hoe onze eigen planken gezaagd werden, ons gedicht prachtig verwerkt werd en mochten we dit allemaal meenemen naar huis. Hartelijk bedankt lieve mensen van dit bedrijf, we beleefden een boeiende namiddag !

Generic placeholder image

Techniek is chique ...hoekenwerk hout

We zijn 2019 gestart met een project rond techniek. Juf Elke dompelde de leerlingen onder in de wereld van grondstoffen, materialen en voorwerpen. Hout werd helemaal uitgediept in een boeiend hoekenwerk : houtsoorten, boren, zagen, lijmen, verven, vernissen,... alles werd onze klas binnengebracht. Foto's en filmpje bij onze klas.

Generic placeholder image

Gezellige kerstsfeer

Tijdens de laatste week van 2018 heerste er een gezellige kerstsfeer in de klas. Na het vele denkwerk gingen we creatief aan de slag. We maakten onze nieuwjaarskaarten en een zelf ontworpen lichtdoos met allerhande materialen. We konden smullen van onze zelf gebakken pannenkoekjes en wafels, een heuse fruitspies met chocolade,... Wat een heerlijke tijd om dit prachtige, eerste deel van het schooljaar af te sluiten. Aan iedereen een deugddoende vakantie en een boeiend en creatief 2019 !

Generic placeholder image

Post voor de grootouders

Onze brieven zijn eindelijk klaar. We maakten er dan ook wel pareltjes van voor die lieve grootouders. De brieven werden gepost en nu maar hopen dat ze allemaal goed aankomen ! Wie weet krijgen sommige kinderen in de klas een briefje terug...

Generic placeholder image

6 december

Wat een verrassing toen we deze morgen in de klas binnenkwamen. Een tafel vol boeken, speelgoed en koptelefoons. Bedankt lieve Sint. In de namiddag was het zover. We sprongen op onze fiets en reden naar Wevelgem om te gaan bowlen, nog een cadeautje van de Sint! De vijfdeklassers zagen het helemaal zitten en er werd zelfs gedanst tussendoor. De teamspirit was super en we ontdekten bij sommige kinderen echt wel een nieuw talent!
Super gedaan allemaal!

Generic placeholder image

Bezoek van Sinterklaas en de Zwarte Pieten

De wens van Sinterklaas kwam uit...Hij wou zo graag zelf eens cadeautjes krijgen en wat was hij verrast toen hij een volle tafel zag staan toen hij aankwam in een bakfiets ! De Zwarte Pieten reden op gekke fietsen, wat een fijne ontvangst. Toen kwamen ze op bezoek in onze klas. Ons sinterklaaslied op de Boomwhackers, een dansje met z'n allen, een prachtige taart voor de Sint en een verrassing voor ons...
Donderdag mogen wij met z'n allen een partijtje bowlen en krijgen er nog een drankje bovenop. Hartelijk dank, wij zijn supercontent !! Foto's en filmpjes bij onze klas

Generic placeholder image

American Games

Wat een sportieve namiddag. We maakten kennis met heel veel verschillende materialen en spelvormen die we nog nooit deden. Iedereen was druk in de weer en deed zijn uiterste best om zoveel mogelijk uit te proberen. Van teamprestaties tot eigen talenten... proficiat, jullie hebben dat heel goed gedaan!

Generic placeholder image

Muzische dag

We beleefden vrijdag een echte topdag. Alle leerlingen van 4-5-6 werden in groepen verdeeld en mochten aan verschillende activiteiten deelnemen. We trokken de wereld rond en boetseerden Afrikaanse maskers, dansten op wereldmuziek, leerden liedjes uit andere culturen en waanden ons zelfs tussen cowboys en indianen. Iedereen werkte supergoed mee en de juffen en meesters waren super tevreden als ze al die blije gezichten zagen. In de namiddag werd onze klas omgetoverd tot een griezelruimte. Er werd heksen, spinnen, tovenaars, monster, heksen,... geschminkt en iedereen gaf het beste van zichzelf tijdens de griezelpoëzie. Het was een echte talentendag en er zit heel veel talent op onze school ! Foto's en filmpjes bij klas en school.

Generic placeholder image

11 11 11


De voorbije weken leerden wij de organisatie 11 11 11 beter kennen. zij zetten zich in om iedereen een beter leven te geven. Dit jaar staan de klimaatproblemen in de kijker en leerden we heel wat over de opwarming van de aarde en wat we daaraan kunnen doen. We hadden het ook over respect , veilige vluchtroutes, vluchtelingen en de problemen die deze mensen ondervinden. We mochten ook gaan kijken naar een theatervoorstelling van 'Levende muziek' waar het thema van 11 11 11 centraal stond. De kinderen maakten zelf affiches rond het thema. Heel wat kinderen kunnen eigenlijk al heel goed hun mening verwoorden omtrent deze problemen. Hopelijk werden de kids nog wat milieubewuster na dit thema!

Generic placeholder image

Dag van de jeugdbeweging

De speelplaats kleurde groen, blauw, oranje, rood en beige... jazeker op de dag van de jeugdbeweging kwam iedereen in uniform naar school en er werd nog eens echt gespeeld ! Wie in de jeugdbeweging zit, mocht de leiding overnemen om met de klas een spel te spelen - 't was reuzeleuk - goed gedaan !

Generic placeholder image

Proficiat sportievelingen !

Woensdag trokken we naar Park Ter Walle voor de veldloop van de scholengemeenschap. Alle leerlingen van het vijfde leerjaar kwamen aan de beurt. De meisjes stonden klaar op de eerste rij voor de start en deden het supergoed. Zoé behaalde zelfs de eerste plaats en mocht op het podium, schitterend. De jongens maakten een vliegende start en vlogen voorbij. Ook hier deed iedereen zijn best, goed gedaan ! Foto's en filmpjes op onze klassite !

Generic placeholder image

Saved by the bell

Vrijdag stond in het teken van goed onderwijs voor elk kind. We hielden een schrijfgesprek over hoe wij ons voelen op onze school, wat er goed is en nog beter kan en zochten hiervoor samen naar enkele oplossingen. We hoorden ook hoe andere kinderen wereldwijd hierover dachten en ja hoor... iedereen droomt van een goede school ! Zingen en dansen op het lied van Saved by the bell mocht niet ontbreken en ook een extra belsignaal klonk in onze klas en school.

Generic placeholder image

Super sportdag...

We beleefden vandaag een fantastische sportdag. We fietsten zo'n 9 km tot aan Ice Mountain te Komen waar we het accro parcours mochten uittesten. Na een heel goede uitleg, het aantrekken van de nodige beveiliging en het afleggen van een testritje mochten we een parcours uitkiezen. Sommigen kozen voor de 3 meter, anderen probeerden de 6 meter en de echte waaghalzen bengelden op de 9 meter. Ook al hadden enkele kinderen hoogtevrees of vonden ze het in het begin eng... iedereen behaalde de eindmeet. Na een stevige lunch fietsten we helemaal terug tot in Menen om er petanque te spelen en te kajakken op de Leie. Eenmaal in de boten roeiden we er op los - en soms ook wel eens in het struikgewas ;) . Iedereen hielp elkaar ook bij het opruimen, wat een fijne groep ! Juf is supertrots op iedereen ! Heel veel foto's en een filmpje tijdens het fietsen bij 5A en 5B

Generic placeholder image

We vliegen er in ... !

Wat fijn dat jullie met zoveel aanwezig waren tijdens de opendeurdag om kennis te maken met de klas en met juf ! Vanaf maandag vliegen we er in om er een boeiend, actief en creatief jaar van te maken !

Generic placeholder image