Home > Klassen > L1B >

L1B

Meester Yves en juf Eline

Nieuws uit de klas


Boerderij op school dag 2 3 juni 2021

Vandaag leerden we over de verschillende ingrediƫnten van brood. We maakten ook een eigen klasbrood. Terwijl het broodje bakte, leerden we over de herkomst van bloem. We legden de weg af van tarwe tot brood. 's Middags aten we een lekker broodje gezond en proefden we van ons zelfgemaakte brood. Tijdens de namiddag knutselden we aan een kijkdoos rond de boerderij. Morgen werken we verder!

Generic placeholder image

Boerderij op school dag 1 2 juni 2021

Vandaag leerden we over de verschillende soorten groenten. Meester Yves toonde ons hoe we de groenten snijden. Nadien gingen alle kinderen aan de slag. Terwijl de soep op het vuur stond, keken we samen naar de film: Pauline op de boerderij. De verschillende boerderijdieren werden een voor een voorgesteld. We sloten de dag af met lekkere zelfgemaakte soep!

Generic placeholder image

Sinterklaasfeest op school 3 december 2020

Sinterklaasfeest op school 3 december 2020
Wat een spannende week! De Sint logeert met zijn pieten in de binnentuin van het stadhuis in Menen. Elke dag kregen we een video te zien van hun avonturen. Op maandag was er even paniek, want de pieten waren de vlaggen en wimpels vergeten. Samen met de klas versierden we een mooie wimpel. Voor de Sint filmden we ook een leuk dansje. Op woensdag was het muzische dag. We maakten een Sint uit speeldeeg. Op donderdag kwam de Sint even coronaveilig langs op onze speelplaats. Hij beloofde samen met de pieten 's nachts langs te komen met wat lekkers en cadeautjes. We zijn erg benieuwd. Onze schoentjes staan alvast klaar.

Generic placeholder image

Halloween!!!

Vandaag mochten we eens lekker griezelen in de klas. We knutselden in de namiddag een gekke pompoen in elkaar! Zo grappig!
juf Hannelore

Generic placeholder image