Sport lager

Juf Ann C. en meester Wouter

Nieuws uit de klas


Zaalvoetbaltornooi Rekkem 23-01-19

Woensdag deden we met 2 ploegen mee aan het zaalvoetbaltornooi te Rekkem. Inzet van deze namiddag was een plekje in de finale van volgende week woensdag.

Ons eerste ploegje (LEME 1) die aan de bak moest, kreeg meteen 2 stevige tegenstanders voor hun neus. Tegen de Wonderwijzer uit Lauwe en Sint-Joris uit Menen werd verloren met 3-0 en 4-1.

LEME 2 speelde iets later hun 3 wedstrijden tegen 2 andere ploegen van de Wonderwijzer, en daarna tegen een ploegje van de Sint-Jansschool. Zij verloren eerst met 1-0, wonnen daarna met 3-0 en sloten uiteindelijk het tornooi af met een 1-1 gelijkspel.

Beide ploegjes toonden veel inzet, maar misten duidelijk nog wat automatismen. Ondanks dat geen van beide ploegen de finale wist te bereiken, was het toch een leuke en sportieve namiddag. Proficiat deelnemers, en bedankt aan de meegereisde ouders en supporters!

Generic placeholder image

Netbaltornooi 28 november

OP 28 november was er netbaltornooi te Rekkem. Wij waren met 12 leerlingen ingeschreven, goed om 2 ploegen te maken n.l.

LEME 2: Stan Catteeuw, Thor Ollevier, Milan Dumoulein, Raül Eduardo Deleu, Thijs Vanderbemden, Norah Delepaut

LEME 2 had als tegenstanders, St. Jansschool en de Duizendpoot. De schiftingswedstrijden hebben ze beide verloren toch groeiden ze wel in de 2de match. Helaas konden ze zich niet plaatsen voor de finalewedstijden. Jullie inzet en fair play was toppie!

LEME 1: Thibault Berghmans, Luka Bernard, Thomas Teirijnck, Dobbe Vandenbussche, Winter Volckaert, Milo Lotoi

LEME 1 speelde ook 2 wedstrijden van 16 minuten. Ze wonnen beide schiftingswedstrijden en speelde de finalewedstrijd tegen de St. Jansschool en de Vlam. Er werden 3 finalewedstijden gespeeld. Alle ploegen wonnen 1 van hun 2 wedstrijden zodat het puntensaldo moest beslissen wie de winnaar werd van het jongenstornooi.
BASA bleek de beste ploeg en had een puntensaldo van +2 punten, LEME 1 werd 2de en had een positief saldo van +1. VLAM werd mooi derde maar de verliescijfers tegen BASA gaven een negatief saldo van -3.
Proficiat aan alle spelers en speelsters !

Generic placeholder image

Zwemmarathon 14 november 2018 Proficiat aan alle deelnemers.

Met 23 leerlingen gingen we van start op de zwemmarathon. De zwemmers werden in 2 ploegen verdeeld. LEME 2 had de jongste leerlingen n.l. Seppe Deroo, Yarno Gevers, Milan Vandenbogaerde, Viktor Verhaeghe, Emile Foulon, Michelle Rigole, Nayeli Wastyn, Sara Cael, Nisrine Azzouzi, Luka Bernard, Milan Dumolein, Kelly Scheldeman. De 12 ledige ploeg zwom 2275 meter en deelde de 7de plaats op 12 ploegen. Goed gedaan!

LEME 1 zwom 3475 meter en zwom hun ziel uit het lijf zodat hun ploeg de overwinning binnen kon rijven. LEME 1: Maxime De Moor, Victor Verscheure, Zoé Naert, Thibo Nenein, Amber Vinquier, Stan Catteeuw, Yben Lecompte, Thor Olivier, Callyn Stievenart, Beau Vanoverberghe, verbeterde het oude record met 75m. Het oude record werd in november 2015, 3400m, ook gezwommen door het Binnenhof.
Er is geen twijfel dat we prima zwemmers aan de start hadden. Proficiat!

Generic placeholder image

Unihoc - LEME 2 Tornooi - 25 oktober 2018 - LEME 2

Aan het jongenstornooi namen 10 ploegen deel. Deze werden verdeeld over 2 poules (A - B) van 5 ploegen.
DEELNEMERS LEME 2:
Dobbe Vandenbussche, Luka Bernard, Milan Dumoulein, Thomas Teirlynck, Tristan Commeene, Winter Volckaert, Raoul Eduardo Deleu.
Ze speelden 4 wedstrijden en wonnen deze alle 4. In poule B was LEME 2 de poulewinnaar.
De finalewedstrijd tegen de duizendpoot was super spannend. LEME 2 scoorde één maal en wonnen de finalewedstrijd.
Om fier op te zijn!

Generic placeholder image

Unihoc - LEME 1 Tornooi - 25 oktober 2018 - LEME 1

Aan het jongenstornooi namen 10 ploegen deel. Deze werden verdeeld over 2 poules (A-B) van 5 ploegen.
Poule A -
DEELNEMERS LEME 1:
Lara Ferreira Dias, Noah Lemonnier, Yben Lecompte, Thor Ollevier, Milo Lotoi, Thijs Vanderbemden, Tristan Declerck hebben 4 wedstrijden gespeeld. 3 x gelijkstand en 1 wedstrijd verloren.
Zij hebben de wedstrijden met bijzondere fair-play gespeeld. Toppi!

Generic placeholder image

Pisteloop 26-09-18

Op woensdag 26 september deden we mee aan de pisteloop te Menen. Deze wedstrijd ging door op de piste rond het voetbalplein van KSC Menen.

Iedereen van de lagere graad mocht meedoen. Voor de leerlingen van het eerste leerjaar was dit dus de eerste woensdag activiteit waaraan zij mochten deelnemen. Er waren hier en daar vooraf wel wat zenuwen, maar alles is heel goed verlopen, met hele mooie resultaten als gevolg. Een dikke proficiat aan alle deelnemers en supporters voor deze leuke en sportieve namiddag!

Generic placeholder image

Als het kriebelt moet je sporten LO lessen

Een kijkje in de gymlessen

Generic placeholder image

Cross Menen 19-09-18

Vandaag vond de eerste naschoolse sportactiviteit plaats te Menen. Zoals gewoonte is dit de cross georganiseerd door MOEV in samenwerking met het college van Menen.

Heel wat leerlingen van de 2e en 3e graad namen deel aan deze cross en gaven het beste van zichzelf. We kunnen enkel maar tevreden zijn met zo'n inzet en sportiviteit!

Neem zeker eens een kijkje bij de foto's van dit evenement. Later deze week wordt de correcte uitslag ook nog meegedeeld.

Generic placeholder image