Home > Klassen > L6A >

L6A

Juf Lien

Nieuws uit de klas


Bosklassen dag 4

Beste ouders,
Na een fantastische fuif moeten de juffen toegeven wat moe te zijn. Moe maar UITERST voldaan vertrekken we straks richting Menen.
Fijne paasvakantie iedereen!
groetjes, juf Annelies en juf Lien

Generic placeholder image

Bosklassen dag 2

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt (wat is het eten in de Lork toch overheerlijk) stond iedereen enthousiast klaar voor een actieve dag. Wandelen heen en terug naar de Rode Berg, heel vlotjes met alleen maar stralende kids. Hoogteparcours, teambuilding, mountainbiken of boogschieten: stuk voor stuk geslaagde activiteiten. En dit onder een stralend zonnetje, wat wolken en slechts enkele regendruppels. Wat zijn de juffen trots op hun leerlingen na het horen van de complimenten vanuit de organisatie. De avond sloten we in alle rust af met een gezellig bezinningsmoment. De ideale rustige afsluit van een sportieve dag. Slaap wel iedereen en morgen terug fris en monter voor opnieuw een toppie dagje.

Generic placeholder image

De week voor de krokusvakantie

De laatste week voor de krokusvakantie herinneren we ons als aangename, zonnige week met hier en daar een lenteproef. Tevens werden we verwelkomd in de laatste te bezoeken middelbare school "De Sint- Jorisschool" te Menen. We werden er warm onthaald. Op donderdag maakte meester Steven ons wegwijs in het computerprogramma "Excel". Het werd een leerrijk en bruikbaar lesmoment.

Generic placeholder image

Een boeiende week in februari

Wat werd het opnieuw een fijne, leerrijke week. Donderdag in de namiddag kwamen 2 mensen van "Uit de bol". Een mooi project dat jongeren duiding geeft ivm psychatrie. Vrijdagochtend een bezoek aan onze volgende middelbare school. En in de namiddag kennismaking met de 2 juffen die ons helpen de bosklassen in goede banen te leiden. Van een leuke afsluiter gesproken.

Generic placeholder image

Leuke winterse week

Wat een ervaring: na lang wachten eindelijk nog eens echt winterweer in België. Op dinsdag werkte het volledige zesde leerjaar samen. Het resultaat: mooie wintercreaties. Deze week zijn we ook van start gegaan met de verkoop van de stiftjes voor de Damiaanactie. Het hoekenwerk, het filmpje met de verwerking: alles laat ons zien en voelen dat wij echt wel ons steentje kunnen bijdragen.

Generic placeholder image

Spelletjes in de klas

Elke leerling kreeg de voorbije weken de opdracht een gezelschapsspel voor te stellen aan de leerlingen van de klas. Wat leerden we veel verschillende, nieuwe, leuke spelletjes kennen. En die probeerden we vol enthousiasme deze namiddag uit.

Generic placeholder image

Kerstfeest in de klas

We zetten de vakantie vandaag heel sfeervol in: lekker ontbijt, cadeautjes en spelletjes. En dat allemaal in thema. Een welverdiend fijne vakantie toegewenst!

Generic placeholder image

Geslaagd bezoek aan het VTI in Menen

Wat een geslaagde maandagmorgen: onze jarige Amelie mocht samen met de rest van het zesde leerjaar op bezoek naar onze eerste middelbare school te Menen: het VTI.
Eerst knutselden we een leuk lampje. Vervolgens kregen we een duidelijke uitleg over alle mogelijkheden binnen de school naar volgend schooljaar toe.

Generic placeholder image

De Sint en Thor in de bloemetjes

Vandaag kwam de Sint samen met de zwarte pieten op bezoek. Wat was hij gelukkig met al die mooie cadeautjes. En Thor kon het ook niet beter treffen: 11 kaarsjes mocht hij uitblazen op deze speciale dag. Thor genoot van alle verrassingen.

Generic placeholder image

Nominatie klaslogo

Joepie, vandaag was het dan eindelijk zover. De nominatie van het klaslogo. Velen zetten hun beste beentje voor, maar er kan natuurlijk maar eentje de winnaar zijn. Van harte gefeliciteerd Heike, Beau, Amelie en Thor met jullie gedeelde tweede plaats. En dubbele bravo voor Enna onze winnares van dit jaar! Santé!

Generic placeholder image

Bedankt geheime voorlezer

Wat waren we benieuwd naar de geheime voorlezer van de dag: mevrouw Angelique kwam midden met een echt sprookjesboek uit de oude doos. Ze las het prachtige sprookje voor: "Het meisje met de zwavelstokjes". Wat een beklijvend sprookje. Tevens de ideale aanzet van ons nieuw thema "Achter de muur". Bedankt!

Generic placeholder image

De sterren van de hemel spelen

Wat een leerrijke namiddag. We leerden de voorbije dagen reeds veel over het mysterie van de ruimte. Dit interessant onderwerp diepten we spelenderwijs verder uit. Wat was iedereen enthousiast!

Generic placeholder image

Dag van de sportclub

Naar aanleiding van de dag van de sportclub kwamen de leerlingen vandaag in sportieve outfits naar school. Sfeerbeelden van onze klas vind je terug bij L6B.

Generic placeholder image

Sportdag

Wat beleefden we vandaag een heel geslaagde sportieve dag. Fietsen, zwemmen, hoogtes trotseren op verschillende parcours. En genieten van een fijne groep en het zonnetje. De sfeerbeelden van de dag zijn zowel terug te vinden bij L6A en L6B.

Generic placeholder image

Een fijne start

Wat maakten we van de eerste schooldagen, gezellige dagen. De ideale, laatste start van het schooljaar in het Binnenhof voor al mijn zesdeklassers. Want volgend schooljaar lonkt het middelbaar. We zijn er rotsvast van overtuigd er een spetterend, aangenaam en tevens leerrijk jaar van te maken.

Generic placeholder image