Home > Klassen > L5A >

L5A

Juf Riet en juf Silke

Nieuws uit de klas


Techniek is chique!

Vandaag kwam Winadoe op bezoek. Dat is een wetenschapper die ons alles kon uitleggen over techniek en wetenschap aan de hand van proefjes over water, aarde, lucht en warmte. We ondervonden bijvoorbeeld dat warmte uitzet en koude doet inkrimpen. Dat vuur en elektriciteit de beste uitvindingen aller tijden zijn, dat lucht op ons drukt met 1 kg op 1 cm², dat het zwaarste voorwerp best onderaan hangt bij evenwichtsoefeningen, of dat je met een lange machtarm gemakkelijk iets zwaars kan optillen... Heel boeiend en leerrijk, heel erg STEM!

Generic placeholder image

Bedrijfsbezoek Dekeyzer

Donderdag brachten wij een bezoekje aan het meubelbedrijf Dekeyzer in Menen. We mochten door de toonzaal wandelen en we zagen prachtige keuken. De binnenhuisarchitecte gaf ons heel wat uitleg. Dan vertelde de ingenieur hoe de kasten worden geprogrammeerd ophet computerprogramma. Daarna brachten we ook een bezoekje in het atelier. Daar leerden we hoe er gefreesd wordt en hoe men van een boomstam een afgewerkt product maakt. We kregen ook zelf onze eigen plank mee naar huis. Spannend! Daar gaan we een fantastische knikkerbaan mee knutselen!

Generic placeholder image

Bowling!

Donderdagnamiddag was het zover. We sprongen op onze fiets en reden naar Wevelgem om te gaan bowlen, een cadeautje van de Sint! De vijfdeklassers zagen het helemaal zitten en er werd zelfs gedanst tussendoor. De teamspirit was super en we ontdekten bij sommige kinderen echt wel een nieuw talent!
Super gedaan allemaal! En een dikke dankjewel aan de papa van juf Inge om ons telkens met de fiets te begeleiden!

Generic placeholder image

Hoog bezoek!

Vandaag kwamen de Zwarte Pieten op bezoek in 5A. Er waren geen stoute kindjes en dus kregen ze allemaal een cadeau! Samen gaan bowlen op 6 december! We maken er een supernamiddag van! Neem ook eens een kijkje bij de foto's!

Generic placeholder image

11 11 11

Dag iedereen,
De laatste 2 weken zijn we in de klas bezig geweest over de organisatie 11 11 11. We vertelden over de klimaatproblemen en leerden heel wat over de opwarming van de aarde en wat we daaraan kunnen doen. We hadden het ook over respect , veilige vluchtroutes, vluchtelingen en goed onderwijs voor iedereen. We mochten ook gaan kijken naar een theatervoorstelling van 'Levende muziek' waar het thema van 11 11 11 centraal stond. De kinderen maakten zelf affiches rond het thema. Heel wat kinderen kunnen eigenlijk al heel goed hun mening verwoorden omtrent deze problemen. Hopelijk werden de kids nog wat milieubewuster na dit thema!

Generic placeholder image

Dag van de jeugdbeweging!

Ook in onze klas waren er vrijdag heel wat uniformen te zien! De Scouts, de Chiro, de KSA, het Rode Kruis en Youth waren allen vertegenwoordigd! En juf, gewezen chiroleidster zag dat het goed was!

Generic placeholder image

Scholenveldloop!

Gisteren hebben we ons beste beentje voor gezet! Letterlijk en figuurlijk! Proficiat aan jullie allemaal, drie lastige toeren onder een warme zon! We hadden zelfs een jongen in de top 3 , namelijk Thijs Vanderbemden! Bijna zo snel als een jachtluipaard! Bekijk de foto's en de filmpjes maar eens!

Generic placeholder image

Dag van de sportclub!

Vandaag mocht iedereen in sportoutfit naar school komen. We zagen voetballers, een zwemster, danseressen, een judoka, paardrijdsters, een basketster, turnsters, een loopster en een atletiekbeoefenaar... Waaw, wat een sportieve klas! De spieren blonken!

Generic placeholder image

Sportdag

Vandaag hebben de vijfdeklassers zich van hun sportiefste kant laten zien! Eerst fietsen van Menen naar Komen om daar het accroparcours te doen. Niet gemakkelijk, zo'n touwenparcours. Je mag vooral geen hoogtevrees hebben. Vele kinderen hebben echt wel hun grenzen verlegd! Proficiat! Na een deugddoende picknick vertrokken we alweer naar Menen om te kajakken en petanque te spelen! Het zonnetje was ook van de partij en het werd dan ook een fijne namiddag! Hopelijk morgen niet teveel spierpijn! Bekijk zeker de foto's eens...

Generic placeholder image