Home > Klassen > L5A >

L5A

Juf Riet en juf Katrien

Nieuws uit de klas


Iedereen is uniek!

Vandaag steunen wij de mensen met het downsyndroom want iedereen is uniek en we zijn allemaal anders! Gelukkig maar!

Generic placeholder image

Kangoeroewedstrijd

Moeilijke vragen, makkelijke vragen, ... In 50 minuten allemaal beantwoorden. Geen makkie. Maar we hebben het toch gedaan. Het was leuk de kangoeroewedstrijd!

Generic placeholder image

Wandeling langs de Reutelbeek Leeruitstap W.O.

Onder een stralend zonnetje gingen we maandag op stap. We wandelden langs de Reutelbeek en het natuurgebied. Alles wat we in de klas geleerd hadden over water, bufferbekkens, sluizen, de loop van een rivier, ... konden we hier aanschouwen. We genoten zelfs even van de rust en alle natuurgeluiden. Moe, maar voldaan keerden we terug naar school. Na 6,6 kilometer wandelen voelden we onze voetjes wel.

Generic placeholder image

Davidsfonds opstelwedstrijd!

Hallo iedereen,
Vandaag werden Loeke en Rune aangenaam verrast met een cadeau van het Davidsfonds. Ze wonnen namelijk de opstelwedstrijd. Dit jaar was het thema 'Schatten'. Een dikke proficiat voor jullie beiden! Wie niet mee deed, krijgt in het zesde leerjaar nog een kans!

Generic placeholder image

Spike robot

Gisteren kregen we bezoek van een leerkracht uit de hogeschool. Hij kwam lesgeven over robots, bouwen en programmeren.
De kinderen mochten zelf aan de slag gaan met een lego-robot-sprinkhaan en mochten de robot helemaal instellen volgens hun keuze. Hoe kan je de sprinkhaan rapper laten gaan? Er werd gebouwd, getest, onderzocht, nagedacht, opnieuw gebouwd tot we een hele snelle sprinkhaan hadden. Zo leerden we eigenlijk al spelend enkele technische principes en leerden we al een beetje programmeren! Bekijk zeker de foto's en filmpjes!

Generic placeholder image

Prettige kerstvakantie!

Met onze versie van jingle bells op de boomwhackers gaan we eruit, we nemen een welverdiende pauze en genieten nu van een spannend boek, een lange boswandeling, een ontroerende film, een tas warme chocolademelk en heel veel warmte van allen die we graag zien. Fijne vakantie, hou jullie gezond en tot in 2021!

Generic placeholder image

Dag van de jeugdbeweging!

Hallo,
Vandaag kon ik heel wat KSA'ers en scoutsleden verwelkomen in de klas. Met een juf die altijd in de chiro zat, was het plaatje compleet. Dus speelden we vanmorgen citroen citroen en ik telefoneer naar... Amaai, de billen staan nog rood, maar het was een leuke verpozing na het zwoegen op de wero-toets!

Generic placeholder image

Sportdag!

Hallo iedereen,

Vandaag hadden we sportdag in Kortrijk! We begonnen met een frisse rit langs de Leie naar Kortrijk. We fietsten gezwind en kwamen gezond en wel in Tranzit aan. Daar leerden we de eerste kneepjes van het vak 'Freerunning'. Oei, toch niet zo gemakkelijk, je moet heel wat kracht in je armen en benen hebben. En je moet toch ook wel wat lef hebben! Ondertussen warmde de zaal op en na een verfrissend tussendoortje begonnen we aan het BMX/skateboard/step-parcours. Amaai, er werd getrapt en gestapt en gereden dat het een lieve lust was. Even in de schaduw genieten van een lekker broodje en dan met de fiets richting Pottelberg. Lekker jumpen op de trampolines, amaai, er werd gezweet en gezwoegd en de juffen zagen dat het goed was! Maar dan nog terug met de fiets in 33 graden. Je zou van minder zweten. En toch is iedereen er geraakt, we hebben de bezemwagen niet nodig gehad! Wat zijn de juffen fier op jullie! Proficiat!

Generic placeholder image

Bonjour!

Wij vlogen erin vanmorgen met onze eerste les Frans. Bonjour, comment ça va? Ca va bien! We leerden mekaar begroeten en we leerden ook al afscheid nemen in het Frans. Het wordt zeker en vast een boeiend, leerrijk en creatief jaar met jullie erbij! De juffen zien het alvast zitten!
A demain!

Generic placeholder image