Home > Klassen > L5A >

L5A

Juf Riet en juf Katrien

Klasfoto


Nieuws uit de klas


De dode hoek

Hallo,
Na de paasvakantie vlogen we er met veel enthousiasme in en verdiepen we ons in het verkeer. Volgende week is er de grote verkeerstoets, volgend jaar fietsexamen, dus hoog tijd dat we alle verkeersregels en verkeersborden onder de knie krijgen! Deze morgen kregen we buiten les want we gingen zelf in een vrachtwagen zitten om te beseffen hoe gevaarlijk de dode hoek wel is. We beseffen nu dat het beter is om ver achter de vrachtwagen te blijven! Dankjewel aan de papa van Maxime Verriest om de vrachtwagen ter beschikking te stellen!

Generic placeholder image

Broederlijk Delen

Vandaag hielden we met het lager een bezinning rond het thema van Broederlijk Delen. Het land Guatemala staat dit jaar centraal. Daar hebben ze het moeilijk omdat er elk jaar mijnen bijkomen. Die vervuilen het land en de rivieren. De mensen in Guatemala strijden voor een eerlijke verdeling van de grond en voor een duurzaam landbouw -en mijnbeleid met respect voor de natuur en de mensen. De kinderen toonden in een toneel hoe we de problemen kunnen aanpakken in Guatemala. Neem zeker eens een kijkje bij de foto's.

Generic placeholder image

PTI

Donderdag gingen we met de trein naar het Provinciaal Technisch Instituut in Kortrijk. We beleefden er een fantastische doe-voormiddag en werden ondergedompeld in techniek, wetenschap, dier en tuin en nog zoveel meer! Bekijk maar eens de foto's!

Generic placeholder image

Opstelwedstrijd Davidsfonds

Vandaag werden de winnaars van de opstelwedstrijd van het Davidsfonds in de bloemetjes gezet. Proficiat Lucie en Emiel!

Generic placeholder image

Winadoe

Vandaag kregen we bezoek van Winadoe. Dat is een wetenschapper die ons alles kwam uitleggen over stem, techniek en wetenschap. Dat warme lucht lichter is dan koude lucht bijvoorbeeld en dat warme lucht stijgt. En dat de uitvinding van de dynamo en elektriciteit super was. En dat een dynamo bestaat uit koperdraad en een magneet. Amaai, we moesten nogal nadenken...en dat op een maandagmorgen... Het was een boeiende en leerrijke ochtend en ik denk dat er toch een aantal STEMMERS in onze klas zitten!

Generic placeholder image

Nestkastjes bouwen We timmerden zelf een nestkastje in elkaar.

Van de stad Menen kregen we voor elke leerling van de derde graad het materiaal om nestkastjes te maken. Na wat teken-, pas- en meetwerk konden we aan de slag. Je kan een heel foto-album vinden van ons getimmer.

Generic placeholder image

Sint op bezoek!

Hoera, ook onze vijfdeklassers kregen cadeautjes van de Sint: heel wat materiaal voor in de klas, maar we mogen ook naar de film 'Oorlogsgeheimen' in Kortrijk. Als bedanking rapten wij erop los! Dankjewel Sinterklaasje!

Generic placeholder image

Bezoek opticien

Maandagnamiddag kregen we bezoek van opticien Declercq. Daar had juf Britney voor gezorgd. We kregen heel wat uitleg over onze ogen: hoe kunnen we zien, hoe zit een oog eigenlijk in elkaar, welke problemen kunnen er voorkomen, hoe groot is een oog eigenlijk, ... en zoveel meer! Het was boeiend en leerrijk en de kids bleven maar vragen stellen! Dankjewel voor de tijd en de moeite!

Generic placeholder image

Heksentoneel

De filmpjes en foto's van de Halloweennamiddag staan op de website! Griezelen maar...
Fijne vakantie!

Generic placeholder image

Dag van de jeugdbeweging!

Vandaag kwamen heel wat kinderen in hun prachtige outfit van de jeugdbeweging naar school. Scouts, KSA en Chiro! Wat heerlijk om te zien en natuurlijk zalig om samen buiten te spelen in het herfstzonnetje. Wat een grote bende, in onze klas zijn er alvast heel veel leerlingen die graag in groep buiten spelen en ravotten !

Generic placeholder image

Brussel!

Vandaag gingen we met de trein naar Brussel. Wat een avontuur! Wandelen langs het Europees parlement, de Iguanodons gaan bezichtigen in het Museum voor Natuurwetenschappen en daarna kuieren door Brussel: Manneken Pis, Jeanneke Pis, het Koninklijk Paleis, de Wetstraat, de Koninklijke galerij, de kunstberg, ... We hadden tijd tekort! Neem zeker eens een kijkje bij onze foto's!

Generic placeholder image

Loopwedstrijd

Hoera, de vijfdeklassers hebben hun beste beentje voor gezet vanmiddag tijdens de loopwedstrijd! We hadden zelfs een hele snelle loper, Yde behaalde de eerste plaats! Emiel en Eldana behaalden een 4de plaats! Een gezonde geest in een gezond lichaam, that's the spirit! Proficiat!

Generic placeholder image

Sportdag

Vandaag vertrokken we onder een stralend septemberzonnetje met de fiets naar Kortrijk!
We konden ons daar naar hartelust uitleven op het skateboard, de step of de bmx. Daarna kregen we een schitterende les freerunning en teambuilding. Na een deugddoend hapje en drankje konden we onze tocht verder zetten naar Jump op de Pottelberg. Amaai, de salto's vlogen rond onze oren. Dan nog naar huis... Het mag gezegd worden, we zijn erg trots op jullie! Goed gefietst en veilig aangekomen!

Generic placeholder image

Sportbeurs Menen

Vandaag was het een speciale dag! Voor de eerste keer met de fiets op weg in groep. En dit op STRAPDAG! Voor sommige kinderen was het wat moeilijk, maar na een tijdje zat iedereen redelijk zeker op de fiets! In Park Ter Walle konden we naar hartelust sporten uitproberen! Neem zeker eens een kijkje bij de foto's! Daarna konden we nog genieten van een prachtige startviering, verzorgd door de kinderen van het vierde leerjaar. Dankjewel!

Generic placeholder image

Bonjour!

Hallo iedereen,
Wij zijn het schooljaar goed begonnen en hebben deze week ons beste beentje voor gezet! We spreken zelfs al een mondje Frans. Bonjour, comment ça va? A bientôt!
Geniet van de Wieltjesfeesten!

Generic placeholder image

Welkom in 5A!

Hallo,
Ik hoop iedereen te mogen verwelkomen dinsdag 30 augustus van 17u tot 19u in de klas! We zullen er een fantastisch schooljaar van maken! Hopelijk tot dan!

juf Bo en juf Riet

Generic placeholder image