L2C (CC)

Juf Ann D.

Nieuws uit de klas


Hoera!!! De eerste sneeuw

Vandaag viel eindelijk de eerste sneeuw. We hebben er lang moeten op wachten en we moesten ook supersnel zijn om er ook nog wat te kunnen mee spelen. Blij en wat nat keerden we na een iets langere speeltijd terug naar de klas...

Generic placeholder image

Media Werken met de iPad

We maakten foto's met de iPad in het kader van het thema "spiegelen". Iedereen werkte enthousiast mee en er werden goede, leuke en ook heel gekke foto's gemaakt!

Generic placeholder image

Jarig in december Iona, Marie-Alix en juf

Deze maand vierden we 3 jarigen in onze klas. Hiep hiep hoera voor Iona, Marie-Alix en juf!!!

Generic placeholder image

Sint en muzische dag Plezier!

Sinterklaas en de Zwarte Pieten mochten dit jaar onze school niet op de gewone manier bezoeken. Ze hebben voor een fantastisch goede oplossing gezocht...Op een corona-veilige manier zagen we hem 'life' op de straat voor onze school en we hadden ook een gesprekje met hem via 'zoom'. Wij genoten ervan. Een dikke dankjewel ook voor het stadsbestuur van Menen!
Op de muzische dag knutselden we een pietenmuts, dansten we de sinterklaas-move, knutselden we al wat voor Kerstmis en speelden we met het speelgoed dat de Sint deze nacht bracht op school. Ik zag alleen maar heerlijk blije gezichtjes....

Generic placeholder image

Voorleesweek Auteur op bezoek

Deze week mochten we kennismaken met een ├ęchte auteur. Diane Peeters kwam vertellen over het 'schrijven' van boeken. Ze bracht zelfs 'Polleke' mee, de hoofdfiguur uit 4 van haar kinderboeken. Iedereen was heel enthousiast! Bekijk ook de foto's eens.

Generic placeholder image

Voorleesweek Boekenrestaurant

De kinderen mochten proeven van allerlei boekjes. Er werd van alles ontdekt.

Generic placeholder image

Jarig! Hoera voor Dieuwke!

Vandaag werd Dieuwke 7 jaar. Proficiat met je verjaardag!

Generic placeholder image

Dag van de jeugdbeweging 23 oktober

Vandaag mochten de kinderen naar school komen in hun kleren van de jeugdbeweging. Bijna de volledige klas kwam naar school met zijn/haar scoutskleren!

Generic placeholder image

Knutselen een egeltje

We knutselden een egeltje met klei en tandenstokers. Het resultaat mag gezien worden!!!

Generic placeholder image

op ontdekking wero : (t)huis

We gingen op ontdekking in de buurt van onze school. De 'gebouwen ' werden goed onderzocht... zie ik een balkon? drempel? ramen? voortuin? lantaarn? Welke materialen werden er gebruikt?... De kinderen werkten als echte onderzoekers! Ook de verkeersborden kregen de nodige aandacht.

Generic placeholder image

Dag van de sportclub

Iedereen die lid is van een sportclub mocht in de sportkledij van zijn/haar club naar school komen. En er waren er behoorlijk veel hoor...

Generic placeholder image

Sportdag 15 september

Wat een blije gezichtjes! De sportdag was reuzeleuk en iedereen zette zijn beste beentje voor. Ook de stralende zon was van de partij.

Generic placeholder image

Jarig in september Hoera voor Wout!

Op 12 september vierden we de verjaardag van Wout, hij verjaarde als eerste van onze klas dit schooljaar. Proficiat met je 7de verjaardag!

Generic placeholder image

Eerste communie zaterdag 5 september

Hoera! Na enkele maanden uitstel wegens corona kunnen jullie eindelijk je eerste communie doen. Een dikke proficiat!!!!

Generic placeholder image

Eerste schooldag 1 september

Wat een drukte vandaag! Ik zag overal blije gezichtjes. Jullie zijn superflink gestart zeg. Spreken, dansen, rekenen, tekenen, knippen, schrijven en de eerste communie voorbereiden... Het was al behoorlijk druk. Kijk vlug eens naar de foto's

Generic placeholder image

Welkom 1 september 2020

Dag Victor, Junes, Iona, Sander, Nand, Remi,Jonas, Leon, Marie-Lou, Dieuwke, Sarah-Lynn, Audrey, Ewoud, Marie-Alix, Naud, Wout en Enora. Alles staat en ligt reeds klaar in de klas. Ik popel om er aan te beginnen. Jullie ook? Van harte welkom in het 2de leerjaar!

Generic placeholder image