L1C (CC)

Juf Karen

Nieuws uit de klas


Onze vriendjes van het derde kleuter kwamen op bezoek

Vorige week donderdag mochten wij al eens op verkenning in het 2de leerjaar terwijl de derde kleuters al even kwamen piepen in onze klas. Er waren er al meteen die wilden beginnen aan het eerste leerjaar maar toch nog even geduld eerst nog genieten van een lange deugddoende vakantie.

Generic placeholder image

Hieperdepiep voor Matias Hoera!

Matias is in de vakantie jarig en mag dan 7 kaarsjes uitblazen. Dat vierden we uiteraard ook in de klas. Alvast dikke proficiat!

Generic placeholder image

Hiep hiep hoera voor Mila

Mila mocht ook 7 kaarsjes uitblazen. Proficiat meid!

Generic placeholder image

Anika is 7 jaar Hiep hiep hoera

Proficiat meid

Generic placeholder image

Onze huisdieren op bezoek

We kregen de voorbije dagen heel wat bezoek over de vloer. Naar aanleiding van het thema genesteld maakten we kennis met de poezen van Bente en Anna, de honden van Anika en Katelynne, de hamster en de cavia van Mila en de schildpad van Matias! Wat een leuk thema! Nog 5 keer slapen en dan gaan we naar de boerderij....daar zullen we nog veel meer diertjes ontmoeten. We kijken er zo naar uit! Hopelijk kunnen we rekenen op mooi weer.

Generic placeholder image

Hoera voor Noah

Hieperdepiep hoera voor Noah!

Generic placeholder image

Hoera voor Ilias Ilias mocht 7 kaarsjes uitblazen

Proficiat, Ilias!

Generic placeholder image

Hieperdepiep voor Emiel 7 jaar

Proficiat Emiel! Geniet van deze fijne dag!

Generic placeholder image

Emiel is 7 jaar!!

Voor de tweede keer deze week mochten wij feest vieren. Ditmaal was ons feestvarken Emiel. Proficiat Emiel!

Generic placeholder image

Hoera voor Estée Estée is 7 jaar!

Vandaag vierden we terug feest want Estée mocht 7 kaarsjes uitblazen. Proficiat, meid!

Generic placeholder image

Hieperdepiep voor Edward

Edward mocht 7 kaarsjes uitblazen. Proficiat, kerel!

Generic placeholder image

Nationale pyjamadag Bednet

Ook wij kwamen vandaag in onze pyjama naar school. Op deze manier zijn wij solidair met alle kinderen die langdurig niet naar school kunnen wegens ziekte. We wensen dan ook al deze kinderen heel veel beterschap toe.

Generic placeholder image

Thibo is jarig

Thibo mocht 7 kaarsjes uitblazen! Ook voor dit feestvarken een dikke proficiat!

Generic placeholder image

Joepie, het is carnaval!

Vandaag vierden we onder een stralend zonnetje carnaval! De kinderen genoten met volle teugen. Zie foto's en filmpje bij de klas van juf Mieke.

Generic placeholder image

bezoek aan de bibliotheek 22 februari 2019

Vandaag gingen we op verkenning in de bibliotheek van Menen. We speelden er een leuk spelletje, kregen er een rondleiding en mochten een boekje lenen. Hopelijk krijgen we nu echt de smaak van het lezen te pakken. Veel leesplezier!

Generic placeholder image

HIEPERDEPIEP VOOR ANNA

Hiep hiep hoera voor Anna, onze eerste 7-jarige!

Generic placeholder image

Onze allerlaatste gelukzakken Thibo, Anna en Emiel D.

Ze hebben er lang op moeten wachten maar hun geduld werd meer dan beloond. Thibo, Anna en Emiel D. werden volop verrast door de vriendjes.

Generic placeholder image

Gelukzakken week 4 Matias, Katelynne en Ilias waren deze week aan de beurt

Ook deze klasgenootjes genoten volop van hun gelukzakweek.

Generic placeholder image

Gelukzakken week 3 Anika, Bente en Emiel R.

De gelukzakken van de voorbije week waren Anika, Emiel en Bente. Zij genoten volop van hun weekje. Fijn om te zien dat er heel veel klasgenoten zo hun best doen om de gelukzakken iedere week in de watten te leggen...trots op mijn eersteklassers! Volgende week zijn de volgende gelukzakken aan de beurt: Matias, Ilias en Katelynne. Ik wens hen alvast veel plezier...

Generic placeholder image

Sneeuwpret op school Glijden op het ijs op de speelplaats ipv Finlandia

Vandaag maakten alle juffen wat tijd vrij om samen met de kinderen te genieten van de sneeuw in en rondom de school! Het sneeuwt immers niet zo vaak bij ons!
Hierbij een sfeerbeeld van deze winterse dag! Wat een pret!

Generic placeholder image

klasdoorbrekend werken metK3 Wat fijn!

Wat fijn om samen te werken met de 3de kleuterklas. Vanaf deze week gebeurt dit iedere week! De ene groep eersteklassers gaan eventjes terug naar de 3de kleuterklas terwijl de andere groep in onze klas blijft om samen te spelen met een groep kleuters.
Daarna wisselen we om. Wat fijn om eens terug te keren naar de 3de kleuterklas. Ook de kleuters vinden het spannend en leuk om naar het eerste leerjaar te komen. Zo leren ze de klas en de juf wat beter kennen.

Generic placeholder image

Gelukzakken week 2 Noah, Oona en Sophia

De voorbije week werden Noah, Oona en Sophia als gelukzakken van de week uitgebreid door de klasgenootjes en de juf. Fier als een pauw kwamen ze vertellen over hun lievelingszaken. Volgende week zijn Bente, Anika en Emiel R. aan de beurt.

Generic placeholder image

Gelukzakken week 1 Edward, Mila en Estée

Iedere week zetten we 3 kinderen van onze klas in de kijker.
Deze gelukzakken mogen iedere dag iets vertellen en daarvoor hun favoriete spullen meebrengen. Ze worden volop verwend met leuke attenties door de klasgenoten en de juf die ze op vrijdag meekrijgen in hun eigen gelukzak. Deze week waren Mila, Estée en Edward aan de beurt. Ze genoten er volop van, Edward had ook wel een beetje pech want hij was gisteren en eergisteren ziek.

Generic placeholder image

Sinterklaas spelen met speelgoed

Op de verjaardag van Sinterklaas mochten wij heel de namiddag spelen met het speelgoed dat de Sint gebracht heeft! En dat wij heel blij zijn kan je alvast zien aan onze blije gezichtjes. Dankjewel lieve Sint en Piet!

Generic placeholder image

Hiep hiep hoera voor mol en beer!

Mol en beer vierden hun 6de verjaardag in de klas. Proficiat lieve vrienden van ons!

Generic placeholder image

De voorleesweek was super!

We kregen deze week heel wat volk over de vloer die voor ons kwamen voorlezen en dat vonden wij heel plezant. Dinsdag kwamen Milo, Beau en Fiene uit het 6de leerjaar voorlezen uit het grappige boek "Lekkerbek Violet". Woendag wisselden de juffen van klas en kwam juf Mieke voorlezen uit het prachtige prentenboek "Gigantosaurus". Vervolgens was de geheime voorlezer aan de beurt en dit was niemand minder dan juf Katherine die sinds dit schooljaar op pensioen is. Het werd dan ook een blij weerzien, zij vertelde het sprookje van "Hans en Grietje". We kregen er maar niet genoeg van en we sloten de week af met heel wat voorlezers. Eerst kwam de mama van Anna voorlezen uit het boek "Grote Anna leert lezen en rekenen", de mama van Ilias las ons voor uit "Een heel jaar Spiekpietjes" . Na de middag kwam de oma van Bente ons een verhaal over een egeltje voorlezen uit "Jip en Janneke". Bedankt aan al die voorlezers! We hebben er van genoten.

Generic placeholder image

6de leerjaar leest voor

Bedankt aan de leerlingen uit het 6de leerjaar om te komen voorlezen voor ons!
We genoten er volop van en kijken er al naar uit om dit binnen een jaar of 5 ook te doen.

Generic placeholder image

Hoera voor Oona!

En ook onze Oona mocht 6 kaarsjes uitblazen. Ze genoot volop van haar dagje!

Generic placeholder image

Katelynne is jarig! Hoera! Katelynne is 6 jaar!

In de herfstvakantie werd Katelynne 6 jaar! Vandaag werd dit gevierd in de klas! We smulden van de lekkere verjaardagscake!Mmmm

Generic placeholder image

BOSDAG 26 oktober

Net voor de herfstvakantie trokken we samen met het 1ste, 2de en 3de leerjaar naar de Palingbeek. Na een fikse herfstwandeling genoten we van onze picknick en mochten we nog wat spelen en ravotten op het speelplein. Wat een fijne dag!

Generic placeholder image

Een fijne herfstvakantie

Aan iedereen een welverdiende, deugddoende herfstvakantie!

Generic placeholder image

loopcross 9 oktober 2018

Wat een stralend weertje om te lopen!
Iedereen zette zijn beste beentje voor. Bij de meisjes werd Anna knap eerste!
Proficiat iedereen.

Generic placeholder image

De popjes van de muzische dag zijn klaar

Vandaag werden de laatste popjes afgewerkt. De prachtige resultaten kan je zien bij de foto's bij L2C. Goed gedaan jongens en meisjes!

Generic placeholder image

Joepie! Hoekenwerk

Op dinsdag maken we altijd om te spelen en te werken in hoekjes. Wij kijken telkens heel erg uit naar dit moment. Deze week konden we in de spelhoek, de bouwhoek, de puzzelhoek en de knutselhoek. In de spelhoek leren we verliezen met een lach (bij de ene lukt dit al beter dan bij de andere ;) ), in de knutselhoek tonen wij ons van onze meest creatieve kant, we knutselden een schooltas. Verder maakten we met de bunchems allerlei figuren aan de hand van een plan. En we mochten met de 3D puzzelballen puzzelen.

Generic placeholder image

Sophia is 6 jaar! Hoera voor Sophia

Morgen mag Sophia 6 kaarsjes uitblazen. Dit werd vandaag uitgebreid gevierd in de klas. Proficiat!

Generic placeholder image

Muzische dag worldshake L1C en L2C

Hallo wereld,....héééééééééééé, ja jij, je bent van ons allemaal....
Samen met het 2de leerjaar hadden wij vandaag onze muzische dag in het thema van het schoolfeest "worldshake". Samen dansen, zingen, knutselen, genieten en werken, creatief bezig zijn, ...we zetten ons allerbeste beentje voor.

Generic placeholder image

Bente is jarig!

Hoera voor het eerste feestvarkentje van onze klas! Proficiat Bente met jouw 6de verjaardag!

Generic placeholder image

De eerste schooldag

De eerste schooldag in het eerste leerjaar...toch wel speciaal. Met heel wat kriebels in de buik zijn we het nieuwe schooljaar gestart. Fijn om alleen maar blije, enthousiaste gezichtjes te zien. Hopelijk is dit een start van een geweldig jaar!

Generic placeholder image

Welkom in LC Welkom Estée, Emiel, Bente, Matias, Edward, Anika, Sophia, Noah, Emiel, Thibo, Katelynne, Ilias, Anna, Mila en Oona!

Nog één keertje slapen en dan is het zover! De eerste schooldag in het eerste leerjaar. Wat spannend allemaal....ik ben er alvast klaar voor... hopelijk jullie ook. Vanaf morgen ben je dus officieel een eersteklasser, ik wens jullie dan ook een ontzettend fijn schooljaar toe. Tot morgen!

Generic placeholder image